Mickey Mouse forever young voor Bosa

Mickey Mouse forever young

Het was één van de grootste instagram-hits van Maison & Objet: de door Elena Salmistraro ontworpen versie van Mickey Mouse voor Bosa. De Venetiaansa keramiekmaker viert op deze manier samen met Disney de 90-ste verjaardag van de ‘s werelds beroemdste muis.

Bosa is in 1976 begonnen met het uitbrengen van bijzondere collecties handgemaakte items en accessoires waarvoor ze samenwerken met internationaal bekende ontwerpers. Zo hebben ze onder andere samengewerkt met Jaime Hayon.

Dit speciale project is opgezet om 90 jaar “True Original” te vieren. Elena Salmistraro verbeeldt hem gekleed in korte broek met op street-art geïnspireerde decoraties in combinatie met een bikerjack en studded schoenen. Mickey wordt zo een ​​moderne stadsheld maakt.

Wie zo’n beeldje wil bemachtigen kan terecht in door Bosa  en Disney geselecteerde showrooms.

Mickey Mouse forever young voor Bosa Mickey Mouse forever young voor Bosa

 

 

Zag Hooks - Studio Bling - La Chance - Maison & Objet

Maison & Objet: ZAG eigentijdse hangers van Studio Bling

Je jas ophangen in stijl? Op Maison & Objet weet men hoe het moet! Bezoekers van de beurs konden zich laten verrassen door de eigentijdse hangers van Studio Bling. ZAG hooks, zoals deze genaamd zijn, trokken gemakkelijk de aandacht door hun uit de toon lopende vormgeving.

De stalen hangelementen hebben ieder hun eigen vorm waardoor elke jas of accessoire op een andere manier opgehangen moet worden. Speels maar toch strak in ontwerp geeft het iets bijzonders aan een ruimte van binnenkomst. In combinatie met verlichting geeft ZAG verrassende vormen op de muur met zijn schaduwspel.

 

www.lachance.paris

Zag Hooks - Studio Bling - La Chance - Maison & Objet Zag Hooks - Studio Bling - La Chance - Maison & Objet Zag Hooks - Studio Bling - La Chance - Maison & Objet

Tank collection - Tom Dixon

Tank een prachtcollectie van Tom Dixon

Presentatie is de sleutel! Tegenwoordig gaat het al lang niet meer alleen om functionaliteit. Met de opkomst van social media is een mooie presentatie steeds belangrijker geworden. ‘Picture perfect’ is een veel voorkomende frase. Bij eten en drinken is dat niet anders. Dat presenteer je! Met de Tank collectie van Tom Dixon heb je daar geen omkijken meer naar.

De zeer uitgebreide collectie geeft je allerlei mogelijkheden om zowel eten als drinken prachtig voor jouw gasten uit te stallen. De serie bestaan uit 3 typen glaswerk, allen met de mond geblazen en prachtig tot in de details afgewerkt. De inspiratie voor Tank komt voort uit het glaswerk van laboratoria. Met die vormgeving in het achterhoofd is deze collectie ontworpen.

Kijk naar de gehele collectie op de website van Tom Dixon, klik hier!

Tank collection - Tom Dixon Tank collection - Tom Dixon Tank collection - Tom Dixon

Holocene No.4 - John Pawson - Wästberg

Holocene No. 4 een mooie uitbreiding van Wästberg

Vuur als basis voor een collectie! Het merk Wästberg vroeg gerenommeerde ontwerpers als Jasper Morrison, David Chipperfield en Ilse Crawford om hiermee aan de slag te gaan. Dit leverde eerder al een driedelige collectie bestaande uit 2 olielampen en 1 kaarshouder. Met Holocene No. 4 komt er een toevoeging aan dit drietal. Ontwerper John Pawson koos voor een minimalistische vormgeving. Zo kwam hij uit bij een olielamp in de vorm van een lantaarn.

Geschikt voor binnen-en buiten gebruik kan Holocene No. 4 de gezelschapsmens over het algemeen wel bekoren. Het matte exterieur van de lamp brengt een zekere mate van luxe met zich mee, waar het licht van de vlam reflecterend wordt door de binnenkant en zo een warme gloed voortbrengt.

Holocene No.4 - John Pawson - Wästberg

Holocene No.4 - John Pawson - Wästberg  Holocene No.4 - John Pawson - Wästberg

Tom Dixon Tank Vase

Tom Dixons Tank Vase collectie blijft groeien

Tom Dixon blijft continu werken aan zijn Tank Vase ‘tableware’-collectie, gemaakt van mond geblazen helder glas met hand geschilderde koperen details. De collectie werd in 2015 voor het eerst gepresenteerd en bestaat inmiddels uit ruim dertig verschillende objecten.

Voor Tank Vase liet de Londense ontwerper Tom Dixon zich inspireren door glaswerk dat in de wetenschap wordt gebruikt. Die krachtige en eenvoudige vormen zijn door Dixon vertaald. Met name in de vazen zie je deze vormentaal sterk terug en komt deze het meeste tot zijn recht.

 

Tom Dixon Tank Vase Tom Dixon Tank Vase

Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra

Resting Animals zijn Vitra’s best friends

Wanneer je willekeurig geselecteerde mensen vraagt naar wat de belangrijkste connectie in hun leven is, komen dieren vaak terug in hun antwoorden. De emotionele betrokkenheid met dieren is enorm. Het zijn dan ook vaak betekenisvolle en verrijkende objecten in het leven. Bij het Resting Animals Project wordt deze connectie onder de loep genomen.

Ontwerpers Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren maakten de series Resting Animals voor hun ontwerpstudio Front. De dieren, voornamelijk figuratief maar deels bruikbaar als zitplek, vervullen meerdere rollen. Zo brengen deze een rustig en vredevolle uitstraling met zich mee. Oók voorzien zij het interieur van een tikje natuur.

Designhuis Vitra ging voor hun magazine kijken bij de studio van Front te Stockholm. Tijdens dat bezoek gaven de dames extra informatie. Bekijk o.a. het korte filmpje hier.

Voor extra inside in de designstudio Front, klik hier en ga naar de website.

Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra

Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys

Nativity Scene is de kerstgedachte van Ikonic Toys

Met het einde van het jaar in zicht heeft Ikonic Toys een mooie Kerstverrassing voor ons in petto. Na een eerdere samenwerking met designer Floris Hovens (Duotone Cars Collection) slaan de twee opnieuw de handen ineen. Voor de Kerst van 2018 ontwierp Floris Nativity Scene. Een minimalistisch kerststalletje bestaande uit 14 stukken. Met zijn inmiddels herkenbare stijl zijn de stukken voorzien van onderscheidende kleuren.

Nativity Scene is uitgebracht als limited edition. Er zijn slechts 500 stalletjes geproduceerd maar dat mag de pret niet drukken. Het lijkt namelijk de opmaat te zijn voor een nieuwe serie van Ikonic Toys, wellicht voor aankomend jaar. Men heeft namelijk losgelaten dat er meer samenwerkingen aangegaan zijn met Nederlandse ontwerpers. Wij zijn alvast erg benieuwd!

Wil jij dit stukje limited Dutch Design bemachtigen? Klik hier voor de website!

Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys  Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys

Abstract - Tom Dixon

Abstract van Tom Dixon maakt december extra knus

Met de steeds korter wordende dagen komt de decembermaand met rasse schreden dichterbij. Een maand waar bij velen knus en samenhorigheid voorop staan. Om dat gevoel nog maar eens extra te benadrukken komt Tom Dixon met Abstract Cushion. Want waar zijn kussens niet goed voor? Extra comfortabel zitten, een knusse en huiselijke sfeer, als mooie aanvulling op jouw interieur. Kussens maken het vaak af en dat is belangrijk in een maand die veelal binnen, mét elkaar doorgebracht wordt.

Abstract is dan ook geen aller daags kussen. Geïnspireerd op de werken van textiel artiest Josephine Ortega worden de kussens geproduceerd in India. Om precies te zijn in Varanasi, waar zeer getalenteerde ambachtslieden deze met de hand maken. Hiervoor wordt wol uit Nieuw Zeeland gebruikt en de binnenkant van de kussens is royaal gevuld met Deense eendenveren. Een samenwerking van allerlei werelddelen dus, maar dan heb je ook wat!

Zijn dit de kussens waar je naar opzoek bent of wil je kijken wat voor ander mooi textiel Tom Dixon heeft? Klik hier! 

Abstract - Tom Dixon Abstract - Tom Dixon Abstract - Tom Dixon

Studio Lorier - The City Plate

The City Plate is het porseleinen pareltje van Studio Lorier

Porselein, vormgegeven in de textuur van bekende steden. Wellicht niet geschikt voor alle gelegenheden maar zeker een mooie blikvanger wanneer de gelegenheid daarom vraagt. En met het handgemaakte keramiek zit de afwerking wel goed. De Nederlandse designfirma Studio Lorier heeft zich hierin gespecialiseerd en dit legt géén windeieren. Eén van de redenen dat The City Plate ontworpen werd is namelijk het groeiende clientele.

‘Met de exponentiële groei van onze klantenkring over de wereld, wilden wij een project creëren dat het zijn van deze steden viert. Ieder met zijn eigen unieke uiterlijk en kenmerken’, aldus Lorier. Allereerst gaat het om een tiental steden, met o.a. New York, Hong Kong, Parijs en ons eigen Amsterdam en Rotterdam.

De borden zijn echter nog niet in productie genomen! Momenteel loopt The City Plate als een kickstart project waarbij er allerlei mogelijkheden zijn om bij te dragen. Wil je kijken wat men precies van plan is? Dit project de goede richting in duwen? Klik hier!

Studio Lorier - The City Plate Studio Lorier - The City Plate Studio Lorier - The City Plate

Iittala - Zeeblauw - 2019

Zeeblauw wordt Iittala’s kleur voor 2019

Elk jaar staat er één kleur centraal bij het Finse Iittala. Nu het jaar tegen het einde loopt is het weer tijd om een nieuwe kleur te kiezen. Voor 2019 heeft het designhuis uit het Scandinavische land zeeblauw tot jaarkleur gebombardeerd.

Uitverkoren vanwege de grote affiniteit die de Finse bevolking met water heeft. De rijke, ongerepte natuur, die duizenden meren herbergt en de immens lange kustlijn. Water is, zeker in Finland overal!

De kleur zelf doet sterk denken aan helderheid en geeft een mild en rustgevend gevoel. Met glas geblazen servies kan je je indenken dat het zeeblauw naast rust aan tafel, óók een vrolijke noot brengt in contrast met andere tafelvulling. Zeker wanneer de zonnestralen het glas kussen.

 

Al sinds 1881 is Iittala een garantie voor tijdloos design en kwaliteit. Bij onze partner Fonq.nl vind je nog veel meer moois terug! Klik hier.

Iittala - Zeeblauw - 2019 Iittala - Zeeblauw - 2019 Iittala - Zeeblauw - 2019