Tom Dixon Tank Vase

Tom Dixons Tank Vase collectie blijft groeien

Tom Dixon blijft continu werken aan zijn Tank Vase ‘tableware’-collectie, gemaakt van mond geblazen helder glas met hand geschilderde koperen details. De collectie werd in 2015 voor het eerst gepresenteerd en bestaat inmiddels uit ruim dertig verschillende objecten.

Voor Tank Vase liet de Londense ontwerper Tom Dixon zich inspireren door glaswerk dat in de wetenschap wordt gebruikt. Die krachtige en eenvoudige vormen zijn door Dixon vertaald. Met name in de vazen zie je deze vormentaal sterk terug en komt deze het meeste tot zijn recht.

 

Tom Dixon Tank Vase Tom Dixon Tank Vase

Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra

Resting Animals zijn Vitra’s best friends

Wanneer je willekeurig geselecteerde mensen vraagt naar wat de belangrijkste connectie in hun leven is, komen dieren vaak terug in hun antwoorden. De emotionele betrokkenheid met dieren is enorm. Het zijn dan ook vaak betekenisvolle en verrijkende objecten in het leven. Bij het Resting Animals Project wordt deze connectie onder de loep genomen.

Ontwerpers Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren maakten de series Resting Animals voor hun ontwerpstudio Front. De dieren, voornamelijk figuratief maar deels bruikbaar als zitplek, vervullen meerdere rollen. Zo brengen deze een rustig en vredevolle uitstraling met zich mee. Oók voorzien zij het interieur van een tikje natuur.

Designhuis Vitra ging voor hun magazine kijken bij de studio van Front te Stockholm. Tijdens dat bezoek gaven de dames extra informatie. Bekijk o.a. het korte filmpje hier.

Voor extra inside in de designstudio Front, klik hier en ga naar de website.

Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra Resting Animals - Sofia Lagerkvist en Anna Lindgren - Front Design - Vitra

Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys

Nativity Scene is de kerstgedachte van Ikonic Toys

Met het einde van het jaar in zicht heeft Ikonic Toys een mooie Kerstverrassing voor ons in petto. Na een eerdere samenwerking met designer Floris Hovens (Duotone Cars Collection) slaan de twee opnieuw de handen ineen. Voor de Kerst van 2018 ontwierp Floris Nativity Scene. Een minimalistisch kerststalletje bestaande uit 14 stukken. Met zijn inmiddels herkenbare stijl zijn de stukken voorzien van onderscheidende kleuren.

Nativity Scene is uitgebracht als limited edition. Er zijn slechts 500 stalletjes geproduceerd maar dat mag de pret niet drukken. Het lijkt namelijk de opmaat te zijn voor een nieuwe serie van Ikonic Toys, wellicht voor aankomend jaar. Men heeft namelijk losgelaten dat er meer samenwerkingen aangegaan zijn met Nederlandse ontwerpers. Wij zijn alvast erg benieuwd!

Wil jij dit stukje limited Dutch Design bemachtigen? Klik hier voor de website!

Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys  Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys Nativity Scene - Floris Hovers - Ikonic Toys

Abstract - Tom Dixon

Abstract van Tom Dixon maakt december extra knus

Met de steeds korter wordende dagen komt de decembermaand met rasse schreden dichterbij. Een maand waar bij velen knus en samenhorigheid voorop staan. Om dat gevoel nog maar eens extra te benadrukken komt Tom Dixon met Abstract Cushion. Want waar zijn kussens niet goed voor? Extra comfortabel zitten, een knusse en huiselijke sfeer, als mooie aanvulling op jouw interieur. Kussens maken het vaak af en dat is belangrijk in een maand die veelal binnen, mét elkaar doorgebracht wordt.

Abstract is dan ook geen aller daags kussen. Geïnspireerd op de werken van textiel artiest Josephine Ortega worden de kussens geproduceerd in India. Om precies te zijn in Varanasi, waar zeer getalenteerde ambachtslieden deze met de hand maken. Hiervoor wordt wol uit Nieuw Zeeland gebruikt en de binnenkant van de kussens is royaal gevuld met Deense eendenveren. Een samenwerking van allerlei werelddelen dus, maar dan heb je ook wat!

Zijn dit de kussens waar je naar opzoek bent of wil je kijken wat voor ander mooi textiel Tom Dixon heeft? Klik hier! 

Abstract - Tom Dixon Abstract - Tom Dixon Abstract - Tom Dixon

Studio Lorier - The City Plate

The City Plate is het porseleinen pareltje van Studio Lorier

Porselein, vormgegeven in de textuur van bekende steden. Wellicht niet geschikt voor alle gelegenheden maar zeker een mooie blikvanger wanneer de gelegenheid daarom vraagt. En met het handgemaakte keramiek zit de afwerking wel goed. De Nederlandse designfirma Studio Lorier heeft zich hierin gespecialiseerd en dit legt géén windeieren. Eén van de redenen dat The City Plate ontworpen werd is namelijk het groeiende clientele.

‘Met de exponentiële groei van onze klantenkring over de wereld, wilden wij een project creëren dat het zijn van deze steden viert. Ieder met zijn eigen unieke uiterlijk en kenmerken’, aldus Lorier. Allereerst gaat het om een tiental steden, met o.a. New York, Hong Kong, Parijs en ons eigen Amsterdam en Rotterdam.

De borden zijn echter nog niet in productie genomen! Momenteel loopt The City Plate als een kickstart project waarbij er allerlei mogelijkheden zijn om bij te dragen. Wil je kijken wat men precies van plan is? Dit project de goede richting in duwen? Klik hier!

Studio Lorier - The City Plate Studio Lorier - The City Plate Studio Lorier - The City Plate

Iittala - Zeeblauw - 2019

Zeeblauw wordt Iittala’s kleur voor 2019

Elk jaar staat er één kleur centraal bij het Finse Iittala. Nu het jaar tegen het einde loopt is het weer tijd om een nieuwe kleur te kiezen. Voor 2019 heeft het designhuis uit het Scandinavische land zeeblauw tot jaarkleur gebombardeerd.

Uitverkoren vanwege de grote affiniteit die de Finse bevolking met water heeft. De rijke, ongerepte natuur, die duizenden meren herbergt en de immens lange kustlijn. Water is, zeker in Finland overal!

De kleur zelf doet sterk denken aan helderheid en geeft een mild en rustgevend gevoel. Met glas geblazen servies kan je je indenken dat het zeeblauw naast rust aan tafel, óók een vrolijke noot brengt in contrast met andere tafelvulling. Zeker wanneer de zonnestralen het glas kussen.

 

Al sinds 1881 is Iittala een garantie voor tijdloos design en kwaliteit. Bij onze partner Fonq.nl vind je nog veel meer moois terug! Klik hier.

Iittala - Zeeblauw - 2019 Iittala - Zeeblauw - 2019 Iittala - Zeeblauw - 2019

Barkcellar - Michael Boucquillon en Donia Maaoui - Alessi

Barkcellar presenteert jouw wijnen

Wijn, je kan er eigenlijk 3 dingen mee doen. Drinken, koken en vol verwachting aan je vrienden of vriendinnen presenteren (voordat er een flesje ontkurkt wordt). In dat laatste aspect helpt Barkcellar graag een handje.

Michael Boucquillon en Donia Maaoui ontwierpen namelijk een stijlvol wijnrek voor het Italiaanse designhuis Alessi. Inspiratie voor deze creatie kregen zij door de bomen rondom hun huis, te Lucca.

Om Barkcellar te produceren komt flink wat technologie en ambacht om de hoek kijken. Van metalen platen die gesneden moeten worden, naar laserperforatie, buigen en uiteindelijk het bij elkaar lassen. Een tijdrovend proces, maar het resultaat mag er zijn. Echt Italiaans design voor, bijvoorbeeld, 4 mooie flessen Italiaanse rode wijn.

Verkrijgbaar in 3 edities, één witte, één zwarte en één roestvrijstalen, you choose!

 

Gaat bij jou thuis wijn en design óók hand in hand? Onze partner Fonq.nl biedt het wijrek van Alessi aan. En tot en met 20 december krijg je er ook een hippe Alessi kerstboom gratis bij! Klik hier en kijk zelf.

Barkcellar - Michael Boucquillon en Donia Maaoui - Alessi Barkcellar - Michael Boucquillon en Donia Maaoui - Alessi Barkcellar - Michael Boucquillon en Donia Maaoui - Alessi

 

 

 

Nest - Zilalila

Nest ademt een en al gemoedelijkheid

Zie je jezelf al zitten? Héérlijk luierend op deze zitzak, wie doet je wat. Het is tenslotte al vrijdag en met het weekend op komst zijn dat soort gedachten geoorloofd. Met Nest is het namelijk bemannen en ontspannen. ‘Simple as that’.

De makers bij het exclusieve merk Zilalila gingen voor op en top ontspanning bij Nest en besloten dan ook hun wol uit Nieuw Zeeland te halen. Van daaruit hebben dames uit Nepal de zitzak met zorg en kunde handgebreid. Dit allemaal volgens de Fair Trade principes.

Stilstaan bij het milieu doet men bij Zilalila door gerecyclede EPS parels te gebruiken van het handgeweven, katoenen binnenkussen. Deze kunnen óók bijgevuld worden. Te verkrijgen in twee kleuren, namelijk grijs en bruin, maakt dit elk plekje in huis tot jouw potentiële lounge plek.

 

Nest - Zilalila

Nest - Zilalila

Nest - Zilalila

 

Monte - Zilverstad - Puik Art

Monte brengt de warme sfeer van kaarslicht

Kaarsen als lichtbron? In onze moderne maatschappij geen ‘must have’. Dat wij bijna allemaal toch kaarsen gebruiken zit dan ook in iets heel anders, sfeer! Om deze sfeer een passend design te geven ging Zilverstad een samenwerking aan met Puik Art. Het resulteerde in de kandelaar collectie Monte.

Als bron van licht, sfeer en design kan Monte, met zijn chique matte of mat/glanzende uiterlijk elk interieur zich eigen maken. De strakke sfeerhouders geven een eigentijdse beleving aan de klassieke gedachte van kaarslicht. De combinatie met dansend kaarslicht moet de warme uitstraling haast wel ten goede komen. Iets om over na te denken met de Winter in volle aantocht!

 

Meer kandelaars? Neem een kijkje bij de designkandelaars van onze partner Fonq.nl

Monte - Zilverstad - Puik Art

Monte - Zilverstad - Puik Art  Monte - Zilverstad - Puik Art

Raami - Jasper Morrison - Iittala

Raami maakt de tafel één geheel

De nieuwe eettafelcollectie van Jasper Morrison heet Raami. Ontworpen voor het Finse Iittala, met als doel het creëeren van één geheel. Dat is natuurlijk vaak het uitgangspunt bij serviesgoed maar Jasper doet het anders. Met 3 verschillende soorten materialen, keramiek, hout en glas, zet hij hoog in. En het resultaat mag er dan ook zijn.

De dynamiek op tafel draagt bij aan de goede sfeer aan tafel. Of zoals Morrison zegt ‘Het creëeren van een goede sfeer is een menselijk instinct dat een rol speelt in het verbeteren van ons dagelijks leven’.

Het is nog even wachten geblazen want de Raami (Fins voor frame) collectie wordt begin 2019 geïntroduceerd.

Raami - Jasper Morrison - Iittala  Raami - Jasper Morrison - Iittala Raami - Jasper Morrison - Iittala