Conventioneel in een nieuw jasje

Iedereen heeft een bepaald beeld bij een theedoek. Voor mij is dat een doek met een patroon bestaande uit, naar mijn mening, te grote ruiten. Een saaie verschijning, daar zijn de meesten van ons het wel over eens. Een theedoek, die heb je omdat die nodig is maar verder voegt deze niets toe! Althans dat is een vaak gezien gedachtengoed. Maar het kan anders..

Ontwerpster Anne Lehmann nam de uitdaging aan en ging aan de slag. Zij keek naar conventionele patronen en maakte daar aanpassingen in. De uitkomst was de serie Illusion, die zij ontwierp voor het merk Normann Copenhagen. Deze set van geweven katoen is bijzonder prettig om te zien, mede doordat Anne voor deze serie werkte met gebroken patronen. Dit maakt de theedoeken net even anders dan dat je gewend bent en zorgt ervoor dat de theedoeken er eindelijk mogen zijn!

Naast andere opvattingen zegt Anne zelf ‘I want my designs to give people joy’. En precies dat is gelukt! Kijk hier naar de gehele collectie en lees wat zij nog meer te zeggen heeft.

Schermafbeelding 2016-04-13 om 14.35.25 Schermafbeelding 2016-04-13 om 14.34.08