De ‘I am a ceramic Mug’

Het is zo’n typisch designgrapje: je maakt een paar mokken van keramiek, laat ze eruit zien als emaille en noemt ze ‘I am a ceramic mug’. Op zich niet echt bijzonder maar in Polen zijn ze van mening dat we ontwerpster Agnieszka Fornalewska in de gaten moeten houden.

Agnieszka Fornalewska startte ruim een jaar geleden haar eigen designmerk Agaf design en maakte daarmee al snel naam voor zichzelf. Met haar ontwerpmotto: ‘Fun, Loving en Function’ haalde ze elk toonaangevend tijdschrift en plaatste Label Magazine haar op de Top 50 lijst van Poolse ontwerpers die je zou moeten kennen.

Los van Agnieszka is het sowieso is een goed idee om Polen in de gaten te houden. Er is daar sprake van een levendige ontwerpcultuur die steeds vaker over de grens zichtbaar is. Zo waren ze duidelijk aanwezig op de Dutch Design Week, Milaan en nu op het London Design Festival. Het zal niet voor niets zijn dat Yves Behar zijn naam, talent én kapitaal heeft verbonden aan een vernieuwend initiatief (daarover later meer).

De ‘I am a ceramic mug’ is onderdeel van de collectie van Agaf design die sinds kort in Engeland verkrijgbaar is. Verkrijgbaar in twee maten (150 ml en 330 ml) en drie kleuren (platina, goud en zwart). Wanneer de ‘I am a ceramic mug’ in Nederland verkrijgbaar is, is onbekend. Zonde, want eigenlijk is ie best leuk.

DESIGNINFO-agaf-ceramic-mugs3 DESIGNINFO-agaf-ceramic-mugs2 DESIGNINFO-agaf-ceramic-mugs1