Scholten & Baijings Velux

Designrolgordijn

Houd de zon buiten en geniet toch van de zonsop- en ondergang met de nieuwe rolgordijnen van designduo Scholten & Baijings voor Velux.

Scholten & Baijings zijn meesters in het spelen met kleuren en vormen. Dit talent hebben ze nu toegepast op een serie vouwgordijnen voor Velux. Elk gordijn is uniek, omdat het wordt uitgesneden voor elk gewenst raamformaat uit een meterslange lap en elke uitsnede anders is. Zelfs op meerdere ramen naast elkaar is het gevoel van herhaling daardoor minimaal.

De Colour Collection by Scholten & Baijings bestaat uit zes designs; drie verduisterende gordijnen en drie met lichtdoorlatende stof. De verduisterende gordijnen dimmen inkomend daglicht en zijn daarmee bij uitstek geschikt voor slaap- of werkkamers, waar fel licht meestal minder gewenst is. De lichtdoorlatende gordijnen komen het best tot hun recht in de huiskamer, speelkamer of keuken. Deze transparante stof reguleert het daglicht voor een rustigere lichtinval.

“De manier waarop het licht tussen zonsopgang en zonsondergang verandert, is onze inspiratie geweest voor deze designs,” zegt Stefan Scholten. De dominante kleuren van de designs weerspiegelen dat verloop: blauw voor de ochtend, geel voor de middag en rood voor de avond. “Je zou voor de huiskamer bijvoorbeeld voor de lichtdoorlatende ochtendvariant kunnen kiezen, als daar meestal bij het ontbijt nog de gordijnen dicht zijn,” legt Scholten uit. “Maar iemands keuze is natuurlijk ook gewoon een kwestie van smaak.”

Een uitgangspunt voor de designs was ook dat een gordijn niet alleen privacy geeft, maar ook het uitzicht naar buiten blokkeert. “De horizontale strepen wekken de optische illusie van een horizon en brengen daarmee het uitzicht naar buiten enigszins terug,” aldus Scholten.

Bevestigd in een klik
Wie twee linkerhanden heeft, hoeft zich geen zorgen te maken. De vouwgordijnen zijn letterlijk in een klik bevestigd. Dankzij vooraf geplaatste montageblokjes en het gepatenteerde VELUX Pick&Click!® systeem zijn de vouwgordijnen geschikt voor elk type VELUX dakraam. Klein of groot, nieuw of zelfs van 25 jaar of ouder. De stoffen zijn los verkrijgbaar en eenvoudig op het vouwgordijnen systeem te klikken.

Meer zien? Bekijk dit Youtubefilmpje.

Scholten & Baijings Velux