WoWood

Hip hout van WoWood

We zien momenteel veel behang met (sloop)houtprint. Dat geeft een warm effect maar nog leuker is echt hout op de muur. Het bedrijf WoWood uit Halfweg ontwikkelt muurpanelen van hergebruikte houten latjes. Handig voor het opfleuren van een saaie of lelijke muur.

Hout is één van de meest gebruikte materialen in het interieur. Het is ook erg geschikt om de wand mee te decoreren. De panelen van WoWood bestaan uit houten latjes geupcycled hout uit Nederland in verschillende lengtes en diktes/ Het verschil in hoogte zorgt voor een bijzonder 3D-effect. De panelen zijn gemaakt in een Z-vorm, zodat er geen naden te zien zijn ze tegen elkaar aan worden geplaatst op de muur.  Elk paneel is uniek, dus ook elk eindresultaat is anders.

De panelen zijn handzaam en eenvoudig op de wand te bevestigen met montagekit of een speciale dubbelzijdige tape. Het is ook mogelijk de panelen met nagels te bevestigen op een houten wand. Dat is handig om elektriciteitskabels achter te verstoppen. De panelen zijn zelf op maat te zagen. Ook geschikt voor een wand achter het bed of als lambrisering in de hal.

Er zijn verschillende soorten WoWood-panelen, onder andere met whitewash, grey wash, verkoold hout en onbehandeld. Nieuw is het paneel met 80 a 100 jaar oude houten planken uit oude schuren. Het vergrijsde hout heeft jarenlang in weer en wind gestaan. De panelen worden in Nederland gemaakt in sociale werkplaatsen.

www.wowood.nl

WoWood designinfo-wowood2 WoWood