Arte muurbekleding

Tropische vibe op de muur

Wil je eens wat anders dan een simpel verfje of behangetje op de muur? Dan is muurbekleding, gemaakt van sisalvezels misschien een optie. Ze zorgen volgens Arte voor een ‘tropische vibe’.

Rotan, riet en sisal zijn enorm populair in het interieur. Ze zijn lekker duurzaam, natuurlijk en geven warmte en karakter. Arte ontwikkelde daarom een serie muurbekleding is gemaakt van sisalvezels. Sisal is een heel stevige vezel, afkomstig van de agaveplant. Vroeger werd het veel gebruikt als vloerbedekking. De sisal wordt met de hand geweven en met een stans in stukjes gesneden. De uitgesneden elementen worden daarna met de hand ingelegd en verlijmd in een patroon dat een trompe-l’oeil-effect creëert. Een proces dat enkel is weggelegd voor de echte vakman.

Arte presenteert verschillende uitvoeringen in de collectie Oculaire, waaronder Combine, een visgraatmotief dat door zijn natuurlijke uitstraling en zachte kleurschakering zorgt voor een rustig patroon dat de ruimte hoger doet lijken. Ook is er een botanische, geometrische collectie met de naam Insignia. Ook is er een effen uitvoering. Heb je het graag iets excentrieker? Metric speelt met verschillende vormen en figuren die samen een fascinerend patroon opleveren. De opeenvolging van figuren doet denken aan tegelformaties.

Arte Muurbekleding