Nuage

Wolken volgens de Bouroullecs

Vitra presenteerde tijdens de september editie van Maison & Objet in Parijs een collectie nieuwe woonaccessoires waaronder de Nuage vazen van de hand van Bouroullec broers.

Ronan en Erwan Bouroullec hebben al jaren wat met wolken. Zo trokken ze internationaal de aandacht met hun akoestische panelen ‘Cloud’ voor textielmaker Kvadrat. En nog eerder, al in 2002, verscheen  bij Cappellini al de modulaire kast ‘Nuage’. Door de jaren heen hebben de broers Bouroullec deze vorm aangepast en regelmatig in hun grafische werk gebruikt.

Vandaar dat nu onder dezelfde naam bij Vitra een serie vazen verschijnt. De naam Nuage is meer dan terecht omdat net als de modulaire kast voor Cappellini, de vazen vorm gegeven worden vanuit hetzelfde principe. Acht buisvormige holtes doorboren een plat oppervlak en bepalen tegelijk de buitenomtrek van de vorm.

Voor de Nuage-vaas hebben de ontwerpers het wolkmotief uitgevoerd in aluminiumprofielen van verschillende lengtes. Het golvende oppervlak zorgt voor een aantrekkelijk samenspel van licht en schaduw. Dankzij de precieze contouren kunnen de vazen in elkaar gepast worden om volledig nieuwe ‘wolkformaties’ te creëren.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Meer info: www.vitra.nl

Nuage Nuage Nuage