Pierot als jassenhouder

Slinger met een soepele beweging de zomerjas over de nieuwe kapstok van Alessi. Pierrot van Pauline Deltour doet geduldig dienst als jassenhouder deze zomer.

De jonge Franse ontwerpster Pauline Deltour maakte van de klassieke kapstok met zijn archetypische vorm een frisse en moderne uitvoering. Lichte beukenhouten poten komen samen in een tussenstuk van witte of grijze kunststof, afgeronde haken en simpele lijnen zijn de kenmerken van ‘Pierrot’ uit de nieuwe lente/zomercollectie van Alessi.

Wie het werk van Pauline Deltour nog kent van de ‘A Tempo’-collectie voor Alessi in 2010, herkent haar frisse en vindingrijke taal. Naast de luchtigheid en het lineaire ontwerp is ‘Pierrot’ verrassend stabiel. Het geheim achter die stabiliteit ligt in de opstelling van de drie poten en de zes haken die dienen als klerenhangers. Elk van die zes haken kan tot vijf kilo kleding dragen zonder dat de kapstok zijn evenwicht verliest.

De kapstok bestaat uit negen stukken die makkelijk te transporteren en monteren zijn. De drie poten en zes haken schuif je in de verbindingsstukken en klaar is Pierrot om je jassen te dragen.

DESIGNINFO-Alessi_Pierrot_by_Pauline_Deltour3 DESIGNINFO-Alessi_Pierrot_by_Pauline_Deltour1