Pink van Little Greene

Een kloddertje roze hier…

Dat het Engelse merk Little Greene meer verkoopt dan groene verf, weten we natuurlijk allang. Oktober staat in het teken van de kleur roze en dat is niet zonder reden. De nieuwe capsulecollectie Pink van Little Greene is een eerbetoon aan de Borstkankermaand oktober 2016.

De Pink-collectie is een vervolg op de collecties Grey en Blue. De Pink van Little Green omvat zeven nieuwe rozetinten en een tint van de bestaande kleurenkaart.

De collectie blijft tot eind januari volgend bestaan, maar in oktober doneert het merk een gedeelte van de verkoop aan Stichting Pink Ribbon. De limited edition kleurenkaart wordt geintegreerd in de vernieuwde Colours of England kleurenkaart, die in het voorjaar van 2017 gelanceerd wordt.

Pink zit verankerd in de Britse geschiedenis. De kleur roze werd tijdens de Renaissance veel gebruikt als huidskleur op schilderijen, pas in de 18de eeuw kwam de kleur in opkomst in kleding en porselein, gevolgd door de architectuur. Het woord ‘pink’ is trouwens afgeleid van de Engelse benaming voor anjer.

Volgens managing director David Mottershead van Little Greene zijn roze tinten momenteel erg trendy in fashion en interieurs. Pink is vanaf 21 september in Nederland verkrijgbaar. Kijk op www.littlegreene.nl voor de beschrijving per tint.

 

Pink van Little Greene DESIGNINFO-Pink-van-Little-Greene2