Surface van Serex door Sergio Herman

Elke dag eten bij Sergio

Elke dag een vorkje meeprikken van het eten van Sergio Herman zit er niet in (behalve voor Ellemieke Vermolen). Gelukkig kunnen we nu van zijn servies eten. Serax ontwikkelde samen met de topchef de Surface collectie.

Serax en Sergio Herman ontwikkelden een zeer complete collectie met niet alleen serviesgoed, maar ook bestek, keukenmessen, ovenschaaltjes, snijplanken en onderzetters. Voor de sterrenkok was het een heel persoonlijk project. Hij heeft zich laten inspireren door de ongerepte natuur van Zeeland.

Servies
Het servies is gemaakt van aardewerk in diepe kleuren en in verschillende formaten. De glazen zijn binnenstebuiten ontworpen: het profiel zit aan de binnenkant. De keuze voor Canadees esdoorhout was snel gemaakt voor de serie snijplanken, want dit hout is vaatwasbestendig, antibacterieel en wordt mooier naarmate het ouder wordt. Maar het belangrijkste is dat de messen scherp blijven op deze snijplank. Door hun vormen zijn de planken ook geschikt om maaltijden op te serveren.

Bestek
Het bestek is gebaseerd op het klassieke bestek waarmee Sergio 25 jaar werkte in Oud Sluis. Het is ook aanwezig in zijn restaurants Pure C en The Jane. Het bestek heeft een hedendaagse stonewash afwerking. De keukenmessen uit de Surfacecollectie zijn van Zweeds staal en de ovenschalen kregen een matzwarte uitstraling. Tot slot de onderzetters: ze zijn gemaakt van geweven waterhyacint en zijn handig onder warme pannen en als persoonlijke onderzetter onder je bord.

Nu is het nog zaak om de sterren van de hemel te koken, maar aan het servies zal het niet liggen.

Surface van Serex door Sergio Herman Surface van Serex door Sergio Herman designinfo-surface-serax-4