Viola: sprookjesachtig en mysterieus

Het werk van Roos Sanders is sprookjesachtig, vrouwelijk en mysterieus. Ze steelt menig hart met haar hertjes, maar ook haar meer functionele ontwerpen- waaronder kledinghanger Viola- zijn betoverend. In dit product kwamen haar wereld en die van Tijn Orsouw samen.

‘Viola is de chique juffrouw die dat prachtige jurkje draagt op de 355 dagen per jaar dat jij hem niet draagt. Viola is de handige juffrouw op de badkamer die niet kijkt als jij onder de douche vandaan komt en jouw handdoek snel laat drogen. Viola is de trouwe juffrouw in de gang die jouw verregende tenue niet veracht’, aldus de ontwerpers.

Roos Sanders vindt dat producten niet weggestopt horen te worden in kastjes. Ze moeten deel uitmaken van het interieur en een spel aangaan met de gebruiker, zodat ze werkelijk gewaardeerd kunnen worden.

Kledinghanger Viola brengt de wereld van Tijn van Orsouw, die functionele oplossingen gebruikt om een esthetisch beeld neer te zetten samen met die van Roos Sanders, die karakters in het interieur brengt om geborgenheid te creëren. Roos ontwierp de porseleinen hoofdjes, Tijn nam de houten hanger voor zijn rekening.

DESIGNINFO-VIOLA-ROOSSANDERS2 DESIGNINFO-VIOLA-ROOSSANDERS1