Plateau Stack

Plateau Stack

Het driedelige plateau Stack is het resultaat van de samenwerking tussen meubelmerk Loof en sanitairmerk Not only White. Joost van der Vecht tekende voor het ontwerp.

Meubelmerk Loof en sanitairmerk Not Only White gingen in hun gezamenlijke presentatie ‘Morning Dawn’ de dialoog aan op designfestival Design District die in juni in Rotterdam werd gehouden. Ze brachten met de ontwerpen van Joost van der Vecht- waarmee ze allebei samenwerken- een ode aan de rite van het opstaan. ‘Deze samenwerking is een logisch gevolg van onze gedeelde liefde voor een origineel product, fijne materialen en tijdloze vormgeving’, zegt Marike Andewegt van Not only White.

Loof en Not Only White ontwierpen een loft-achtige open ruimte met de sfeer van een rijke hotelsuite, waarin zij invulling geven aan hun kijk op schoonheid en comfort. Een ruimte die niet alleen dienst doet om de nacht door te brengen en te ontwaken maar tevens een plek is om tot rust te komen en geïnspireerd te raken. Alles in de ruimte weerspiegelt een liefde voor mooie voorwerpen met een verhaal, gemaakt van hoogwaardige materialen die bedoeld zijn een leven lang mee te gaan.

Stack
Voor de presentatie werd een gezamenlijk product ontworpen: het driedelige plateau Stack. Deze serie van presenteerplanken is gemaakt van Hi-Macs, hout en marmer. Het werk van Loof wordt weerspiegeld door het hout, Not only White is Hi-Macs en het marmer brengt hen samen. Joost van der Vecht gaf elk plateau een eigen dikte en zachte randen zodat het geheel een sculpturale en samenhangende eenheid vormt. De plateaus kunnen los van elkaar worden gebruikt of samen, bijvoorbeeld voor het presenteren van lekkernijen.

Not Only White presenteerde op Design District bovendien een nieuwe wastafel, Aim. Dit is ook een ontwerp van Joost van der Vecht.

Plateau Stack

Morning Dawn

De presentatie Morning Dawn van Loof en Not only White.

HAY BIGGAME LAUNDRY BASKET

Laundry Basket Kleine wasjes, grote wasjes

Waarom zouden de gewone, dagelijkse dingen niet mooi mogen zijn? Neem nou de wasmand. Vaak een onooglijk plastic ding. Met dank aan Big Game is daaraan een eind gekomen. De Laundry Basket die zij ontwierpen voor HAY is best om aan te zien.

Gooi je vieze sokken, handdoeken en alle andere was voortaan in een designmand. Trouwens, je kunt er ook prima speelgoed, haardhout of kranten in opbergen. De Zwitserse designstudio Big Game ontwierp de Laundry Basket in 2016 voor het Scandinavische designmerk HAY. Door de grafische, stoere lijnen in het ontwerp is de mand helemaal van deze tijd.

De manden worden gemaakt van kunststof. Je vervoert de mand door de vlakke rand aan de bovenkant vast te pakken. De Laundry Basket is verkrijgbaar in lichtgrijs en legergroen, in twee formaten. De kleine versie is 29 euro, de grote 45 euro. Handig: De kleine wasmand past in de grote.

HAY BIGGAME LAUNDRY BASKET1

SCENE

Badkamer Scene

Not Only White, het label van ontwerpster Marike Andeweg, heeft voor haar nieuwe kastencollectie Scene gebruik gemaakt van het fluweel zachte nieuwe materiaal Fenix.

Voor haar ontwerp gebruikte Andeweg identiteit, intimiteit, schaalbaarheid en tactiliteit als uitgangspunten. Het resultaat is een rechtlijnige collectie modellen van open en transparant tot geborgenheid en rust. Alle modellen, of liever ‘scenes’ genoemd, lenen zich uitstekend om verschaald te worden en tot het repeterend plaatsen van meerdere waskommen.

Door gebruik te maken van het nieuwe materiaal Fenix heeft Scene een hoge aaibaarheidsfactor. Het materiaal is een zogenoemde ‘smart material’. De toplaag is voorzien van een nanotechcoating die ervoor zorgt dat het oppervlak zijdezacht aanvoelt. Het oppervlak is extreem mat en reflecteert niet. Verder is er de mogelijkheid om kleine krassen te herstellen door middel van warmte. Deze verdwijnen helemaal wanneer u met een sponsje wrijving en dus warmte creëert.

Door deze eigenschappen is de Scene collectie in eerste instantie ontworpen voor de project omgeving maar is uiteraard ook voor particulieren beschikbaar.

De introductie van Scene vindt plaats tijdens Architect@Work Rotterdam op 14 en 15 september a.s. in Rotterdam Ahoy.

SCENE SCENE designinfo-notonlywhite-scene3

Op wolkjes

Je kunt er zo om verlegen zitten: een rolletje wc-papier. Met toiletrolhouder Cloud zit je niet snel zonder. En het is een opvallend statement in het kleinste kamertje van het huis.

Cloud is een betonnen toiletrolhouder. Het ontwerp van de Franse designer Bertrand Jayr in samenwerking met Lyon Béton is functioneel en decoratief. De ontwerpers voegen altijd een beetje humor toe aan hun werk. Zo ontwierpen ze eerder al bloempotten die aan kernreactors doen denken.

Toiletrolhouder Cloud laat de rollen wc-papier in hun volle glorie zien. De vorm van de houder is ontleend aan de ronding van een wcrolletje en hij doet denken aan de vorm van een wolk. Cloud is verkrijgbaar in een klein en een groot formaat.

DESIGNINFO-CLOUD3 DESIGNINFO-CLOUD2 DESIGNINFO-CLOUD1

Stapelbare wasboxen

Stapels wasgoed? Maar geen plek voor veel wasmanden? Bouw dan, om overzicht te houden, een sorteertoren met de nieuwe stapelbare wasboxen van Brabantia. Ze zijn gemaakt van stevig textiel en kunnen tot 35 liter wasgoed aan.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Brabantia vooral bekend stond om haar plastic vuilnisbakken met ‘Blokker’-uitstraling. Maar de laatste jaren is de vormgeving van de producten stevig onderhanden genomen. En met succes, want ook deze wasbox is niet alleen praktisch maar oogt ook nog eens hip.

Verkrijgbaar in 4 kleuren, om een eigen sorteersysteem mee te bedenken. Ze zijn ruimtebesparend, opvouwbaar, stapelbaar tot 3 hoog en hebben stevige handgrepen. De boxen hebben een klep aan de voorkant en een bovenop.

Verkrijgbaar vanaf oktober 2015, met 2 jaar garantie. www.brabantia.com

 

DESIGNINFO-Brabantia-Wasbox2 DESIGNINFO-Brabantia-Wasbox1

Open kraan

Het is bijna tovenarij: de Axor Starck V wastafelmengkraan sproeit met een sierlijke draaikolk als een waterval uit de transparante uitloop. Het ontwerp won sinds zijn komst al menig designaward.

Sanitairmerk Axor speelt met de glazen wastafelmengkraan naar ontwerp van Philippe Starck in op onze wens om van de badkamer een spa met wellness-alure te maken. ‘De kraan wordt van een gebruiksvoorwerp opgewaardeerd tot een waardevolle bron’, aldus de producent.

De afneembare en beweegbare uitloop van de kraan is gemaakt van organisch gevormd kristalglas. Niet alleen wordt hierdoor de draaikolk zichtbaar, het is ook een duurzaam materiaal dat eenvoudig in de vaatwasser kan worden gereinigd. De kraan heeft een waterdoorlaat van slechts vier liter per minuut, waardoor de kraan waterbesparend is.

Axor Starck V won onder andere een Elle Deco Design Award in de categorie Beste badkamerdesign en een Design Award 2015 van Wallpaper Magazine.

DESIGNINFO-AXORSTARCKV3 DESIGNINFO-AXORSTARCKV2