Armslag

We zagen hem staan op de Woonbeurs. Eigenlijk ging hier de aandacht vooral uit naar Groove, een op Jules Deelder geïnspireerde fauteuil, maar ook bank Armslag verdient ook een plekje in de spotlights.

Bank Armslag (een ontwerp uit 2013, maar nog steeds een paradepaardje van Harvink) is ideaal voor mensen die -bijvoorbeeld omdat ze ouder worden- kleiner gaan wonen. Hij is namelijk makkelijk te combineren met andere meubels, kan los in de ruimte staan en neemt weinig plek in.

Opvallend aan het ontwerp zijn de inklapbare armleuningen. Omhooggeklapt vormen ze en brede rugleuning, waardoor er meer zitplaatsen ontstaan. Durfals laten de bank uitvoeren in verschillende kleuren stof of leer of een combinatie van beide. De hoes is afritsbaar.

Ontwerp
Kenmerkend aan de meubels van Harvink is het zichtbare frame. Het oogt luchtig én je weet precies hoe het meubel in elkaar zit, stellen ze bij dit oer-Nederlandse merk. Daarnaast is de zitdiepte traploos instelbaar en ook de zithoogte is aan te passen aan de lengte van degene die op de bank zit. Het ontwerp is van industrieel ontwerper Martin Haksteen.

Armslag ARMSLAG