Pedaalemmermaker Vipp lanceert bedbank

Zelf vinden ze dat ze na 75 jaar opruimen wel een beetje ontspanning hebben verdiend en daarom een bedbank hebben gemaakt. Feit is dat Vipp langzaam uitgroeit naar een exclusief interieurmerk.

Al sinds 1939 maakt Vipp een heuse designklassieker: de Vipp pedaalemmer, ooit ontworpen om dienst te doen in een kapperszaak. Het model is wereldberoemd geworden Sinds het familliebedrijf in handen is van de derde generatie wordt de catalogus aanzienlijk uitgebreid. Eerst nog met badkamer- en keukenaccessoires en nu volgen dus exclusieve meubels. En dat alles in de stijl van het eerste ontwerp.

Zo is de Vipp bedbank vervaardigd uit een 100% anilineleren matras, rustend op een solide aluminium frame. Aniline leer is gemaakt van onbehandeld vel van de fijnste huiden. Dit leer is bijzonder zacht en de textuur van natuurlijk leer geeft de bedbank een prachtige uitstraling. Slechts 5% van alle onbehandelde huiden zijn geschikt om dit type leer te maken.

“De keuze voor dit leer is gebaseerd op onze ambitie om tijdloze producten te maken die langdurig meegaan, zowel op functioneel als esthetisch gebied. Net als roestvrij staal, het materiaal waar Vipp om bekend staan, is dit materiaal duurzaam en het krijgt in de loop der tijd een prachtig patina.” – Morten Bo Jensen, Hoofdontwerper bij Vipp.

Hebben? Begin dan maar vast met sparen: de Vipp bedbank kost 6500,- euro.

DESIGNINFO-Vipp-Daybed3 DESIGNINFO-Vipp-Daybed2 DESIGNINFO-Vipp-Daybed1