Vindü - Carpe Diem Beds

Vindü is Zweedse innovatie van Carpe Diem Beds

‘Let the night set you free’. Met deze slogan laat de Zweedse beddenbouwer Carpe Diem Beds al zien hoe ver men wil gaan. Het merk wordt geroemd om zijn ontwerpen. Daarbij staan vakmanschap en innovatie centraal. Nu komen de ontwerpers met hun, zelfbenoemde, meest innovatieve bed ooit, Vindü.

Deze uitspraak brengt verwachtingen met zich mee maar na één oogopslag op Vindü is het duidelijk dat het om een bijzonder bed gaat. Wat direct opvalt is de vormgeving. De ontwerpers hebben gekozen voor een bed zonder traditionele poten, waardoor deze op een centrale zuilenconstructie rust. Hierdoor wordt het beoogde effect van vrijheid en futurisme bereikt. Het bed lijkt te zweven!

Maar er is méér! De verstelbare boxspring heeft verlichting, massagefuncties en instelbare hoofd en- voetsteunen. Dat is fijn maar niet heel bijzonder, of toch? Al deze functies zijn gekoppeld aan een app waarmee je alles gemakkelijk op jouw smartphone regelt. Zo kan het licht op meerdere plekken ingesteld worden, stel je de steunen simpel bij en is de massagestand wel héél toegankelijk. En, om het helemaal af te maken. Het bed wordt door de nieuwste technologie ondersteund waardoor het mogelijk is om deze commando’s spraakgestuurd te maken. Wat wil je nog meer?!

 

Meer over dit spectaculaire ontwerp én hoe je deze kan kopen? Deze link brengt je naar de site van Carpe Diem Beds.

Vindü - Carpe Diem Beds Vindü - Carpe Diem Beds Vindü - Carpe Diem Beds

 

TRIO SOFA

Trio Sofa – Team Form – Cor

Is het een bed of een bank? De naam Trio Sofa doet vermoeden een bank, maar het gemak waarmee je de Trio Sofa transformeert tot een bed doet anders vermoeden.

Het Duitse Cor dat de bank presenteerde laat het zelf ook nadrukkelijk in het midden. Wel benadrukken ze het gebruiksgemak zoals dat al in 1972 door Team Form uit Zwitserland was bedacht. Simpelweg de verborgen rits van het zitgedeelte losmaken, openklappen en je hebt een bed.

De sofa annex bank is gemoderniseerd en mikt nu vooral op gebruik in appartementen en studio’s.

TRIO SOFA TRIO SOFA

Mass Series

Mass Series – Lim+Lu – New Works

Dat Scandinavisch design niet altijd uit Scandinavië hoeft te komen, bewijst het Deense designhuis New Works met de introductie van de Mass Series. Ontworpen door het Chinese design duo Lim+Lu.

Sinds de oprichting in 2015 heeft New Works geprobeerd design en kunst met elkaar te verbinden. Onder de visie van creative director Knut Bendik Humlevik begon het in Kopenhagen gevestigde designhuis met een reeks experimentele verlichting en accessoires waarin de vier kernwaarden: natuurlijk, experimenteel, ruw en vakmanschap, in terug te zien waren.

Inmiddels zijn ook meubelen aan de collectie toegevoegd en wordt met de presentatie van de Mass Series de volgende stap gezet. en hoewel de kenmerken van de modulaire zitgroep uitstekend bij de Scandinavische designopvattingen passen werd deze toch echt vorig jaar door het design duo voor hun eigen huis in Hong Kong ontworpen. Maar New Works werd gegrepen door  de sculpturale eenvoud en eerlijke materialen. Mass Series bestaat uit een ligbed, Ottomannen en lounge stoelen.

Mass Series New Works Mass Series New Works

Eve Sleep

Matras in een doos

Geen zin in een ellenlang bezoekje aan de beddenzaak of meubelboulevard voor het vinden van een matras? Eve Sleep biedt de oplossing: bestel je matras online.

Eve Sleep houdt het simpel. Het merk heeft slechts één matras, dat verkrijgbaar is in verschillende formaten. Je bestelt het online, krijgt het matras in een doos thuisbezorgd, test het uit en als je het na honderd dagen niks vindt, stuur je het gratis terug. Best handig! Matrassen worden al veel te lang verkocht in dure winkels tegen prijzen die kunstmatig hoog worden gehouden, vinden ze bij eve Sleep (inderdaad, eve hoort zonder hoofdletter).

Jas Bagniewski en James Fryer begonnen in 2011 met het ontwikkelen van de matras die is gemaakt van traagschuim. Na vier jaar konden ze vorig jaar eindelijk de markt op. Naar eigen zeggen is de matras de beste die er te koop is.

In de toekomst wil eve Sleep ook andere producten voor het interieur aanbieden, maar voor nu beginnen ze met de matrassen en aanverwante zaken zoals kussens, dekens en beddengoed.

Meer info: www.sleepeve.nl

Eve Sleep Eve Sleep

Pedaalemmermaker Vipp lanceert bedbank

Zelf vinden ze dat ze na 75 jaar opruimen wel een beetje ontspanning hebben verdiend en daarom een bedbank hebben gemaakt. Feit is dat Vipp langzaam uitgroeit naar een exclusief interieurmerk.

Al sinds 1939 maakt Vipp een heuse designklassieker: de Vipp pedaalemmer, ooit ontworpen om dienst te doen in een kapperszaak. Het model is wereldberoemd geworden Sinds het familliebedrijf in handen is van de derde generatie wordt de catalogus aanzienlijk uitgebreid. Eerst nog met badkamer- en keukenaccessoires en nu volgen dus exclusieve meubels. En dat alles in de stijl van het eerste ontwerp.

Zo is de Vipp bedbank vervaardigd uit een 100% anilineleren matras, rustend op een solide aluminium frame. Aniline leer is gemaakt van onbehandeld vel van de fijnste huiden. Dit leer is bijzonder zacht en de textuur van natuurlijk leer geeft de bedbank een prachtige uitstraling. Slechts 5% van alle onbehandelde huiden zijn geschikt om dit type leer te maken.

“De keuze voor dit leer is gebaseerd op onze ambitie om tijdloze producten te maken die langdurig meegaan, zowel op functioneel als esthetisch gebied. Net als roestvrij staal, het materiaal waar Vipp om bekend staan, is dit materiaal duurzaam en het krijgt in de loop der tijd een prachtig patina.” – Morten Bo Jensen, Hoofdontwerper bij Vipp.

Hebben? Begin dan maar vast met sparen: de Vipp bedbank kost 6500,- euro.

DESIGNINFO-Vipp-Daybed3 DESIGNINFO-Vipp-Daybed2 DESIGNINFO-Vipp-Daybed1

Framebed krijgt armsteunen

Eerst was er het bed, toen kwam er een bank en nu is dan de crossover gemaakt: het bed heeft de armsteunen van de bank gekregen. Onlogisch? Niet wanneer Neri&Hu tekenen voor het ontwerp van het Framebed.

Zoals de naam al aangeeft, ligt de nadruk van het ontwerp op de manier waarop het frame wordt gebouwd. De chinese ontwerpers Neri&Hu, die onder de vlag van De La Espada, hun eigen collectie op de markt brengen, hebben daar bijzonder veel zorg aan besteed.

Bij de introductie van het eerste ontwerp, het bed, was dit nog niet zo zichtbaar. Bij het tweede ontwerp: de bank, des te meer. Het hout is schitterend afgewerkt, er lijkt geen schroef aan te pas te zijn gekomen. Om het ontwerp meer recht te doen is het bed nu dus ook met armsteunen verkrijgbaar.

DESIGNINFO-NERI&HU-FRAMEBED2 DESIGNINFO-NERI&HU-FRAMESOFA1 DESIGNINFO-NERI&HU-FRAMEBED1