Kandelaar Tripod

Stoer, massief en industrieel met een lichte touch. Dat is kandelaar Tripod van designduo Kranen Gille.

‘Ons werk heeft van nature een zwaar, industrieel karakter, waarbij het ons na aan het hart ligt om de voor handen zijnde productiemogelijkheden zo efficiënt mogelijk in te zetten zonder dat ons ontwerp aan zeggingskracht inboet. De Tripod kandelaar is hier een goed voorbeeld van’, zegt ontwerper Jos Kranen.

Tripod is een archetype kandelaar, maar dan gemaakt met een zeer doordachte en moderne techniek: massief, lasergesneden staal is van een vouwlijn voorzien en in twee stalen ringen gevat. Hierdoor vormt zich automatisch de vorm van een kandelaar. De lijn, materiaal en kleurgebruikt in dit ontwerp zijn herkenningpunten voor het werk van Jos Kranen en Johannes Gille.

Kandelaar Tripod komt in drie verschillende maten.

De Tripod 300 van 30 cm kost 99 euro
De Tripod 600 van 60 cm kost 119 euro
De Tripod 900 van 90 cm kost 139 euro

abstract-magnets

Mooi magnetisch hebbeding

Is het kunst of speelgoed? Kunstenaar Alberto Montero ontwikkelde Abstract Magnets voor kinderen, maar ze doen het ook heel leuk als stijlvol item in huis.

Je hebt soms van die spelletjes waar niemand vanaf kan blijven. Spijkerbedjes waar je je hand in kunt leggen voor een mooie afdruk, twee gewichten aan touwtjes die met steeds minder kracht tegen elkaar klappen of zo’n fijne ouderwetse Rubik’s cube. In die categorie vallen de Abstract Magnets van Alberto Montero.

Deze set houten staafjes met aan beide uiteinden een magneet staat garant voor vele uurtjes speelplezier. ‘Ze zijn eenvoudig in gebruik en werken heel educatief voor kinderen. Je kunt er allerlei abstracte vormen en constructies mee maken. Dit geeft inzicht in ruimte en balans’, legt Montero uit. Abstract Magnets is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Elke set bestaat uit twaalf elementen, verpakt in een houten box. De sets hebben verschillende kleuren die met elkaar gemixt kunnen worden.

Op de Facebookpagina van Montero staat een video met daarin de mogelijkheden van Abstract Magnets.

Hebben? Kopen doe je ze hier

https://www.facebook.com/artandresearchinnovation

shop4design-abstractmagnets4 Abstract magnets shop4design-abstractmagnets1 abstract-magnets

Philips Hue

Review: Philips Hue is volwassen geworden

Toen de Philips Hue voor het eerst op de markt kwam, kregen wij hier op de redactie al de kans om deze te testen. Wat een lol was dat. Via mijn telefoon zat ik als snel in een soort disco omdat de lampen reageerden op de muziek die ik draaide. Mijn dochter was er dol op. Anno nu is Hue volwassen geworden.

Philips heeft een naam hoog te houden waar het gaat om het draadloos bedienen van je lampen. Met Living Colours, nog steeds op de markt, combineerden ze als één van de eersten de mogelijkheden van Led-verlichting met het op afstand bedienen zodat je vanuit je luie stoel de sfeer in je kamer aan kan passen.

Telefoon

Heb je voor de Living Colour-collectie nog een kastje nodig om de lampen te bedienen: bij de Hue is dat je smartphone geworden. Daarmee was Philips, inmiddels al weer jaren geleden, opnieuw één van de eersten. En de beste. Wat bij die eerste review erg opviel was het enorme gemak waarmee de app op de telefoon kon worden geïnstalleerd. Het kon bijna niet misgaan.

Daarna kon de kermis beginnen: binnen de app zelf kon je foto’s inladen, deze selecteren en dan nam je verlichting de sfeer van de foto over. Of wat dacht je ervan om je lampen te koppelen aan de live tussenstanden van het eredivisievoetbal. De lampen beginnen dan massaal te knipperen wanneer je favoriete club scoort. Wat hebben mijn dochter en ik er een lol mee gehad.

Less is more

U zult het enthousiasme van mijn dochter begrijpen toen ze opnieuw een setje Hue lampen zag staan: ‘Mag ik die op mijn kamer?’

‘Tuurlijk’

De eerste teleurstelling die mijn dochter moet verwerken is die wanneer ze ontdekt dat deze Hue –lampen helemaal geen kleurtjes hebben. Het is namelijk de nieuw op de markt verschenen White Ambiance starterskit die we opgestuurd hebben gekregen. We draaien één lamp bij mijn dochter in de slaapkamer en één in de onze.

De installatie is nog even eenvoudig als altijd: lampen indraaien, bridge aansluiten met één druk op de knop, app downloaden verbinding maken en klaar!. Ik zou zonder dollen niet weten hoe iemand in staat zou moeten zijn dit niet te kunnen. In de app blijkt al snel dat de kermis uit de eerste jaren is verdwenen. Functionaliteit staat voorop en dat is maar goed ook.

Genot

Goed, de eerste vijf minuten spelen mijn dochter en ik met de app. Het bedienen van lampen met je telefoon blijft toch bijzonder leuk om te doen, maar door het gebrek aan kleurtjes is de lol er voor haar snel af. De grote kracht van de Philips Hue wordt mij dan al snel duidelijk. Aan de app is het menu ‘routines’ toegevoegd. Daarin kun je instellen hoe laat je gaat slapen en wanneer je weer op staat. Omdat beide lampen in onze slaapkamers hangen ligt deze toepassing het meest voor de hand.

En wat een genot. Ik kan niet anders zeggen. Nu het weer winter wordt en het buiten donker en koud is, wordt normaal gesproken bij ons thuis het opstaan een probleem. Na twee weken met de Hue ingesteld zijn we allemaal op tijd wakker simpelweg omdat het licht in onze slaapkamers langzaam aangaat en onze geesten als vanzelf ontwaken.

Voor mijn dochter heeft de Philips Hue nog meer voordelen: bij het doen van huiswerk kan het licht op ‘concentratie’ worden ingesteld en bij het spelen mag dat best wat minder. En ook handig: mijn dochter kan de lamp zelf bedienen met de bijgeleverde, draadloze, schakelaar. En wanneer het licht begint te dimmen, dan is het tijd om naar bed te gaan.

Collectie

Nu Philips Hue de White Ambiance op de markt heeft gebracht is de Hue naar mijn mening echt volwassen geworden. Minder focus op de kermis en de enorme mogelijkheden (die kunnen trouwens nog steeds) maar veel meer de nadruk op functionaliteit en dagelijks gebruik. De collectie is bovendien uitgebreid met hallogeen-vervangende-Hue-spots en functionele armaturen. Goedkoop is het nog steeds niet echt, maar ik heb inmiddels de eerste uitbreidingen al besteld.

Meer info.

designinfo-philips-hue3 Philips Hue Philips Hue

Ledge

Ledge: een kast die over het randje gaat

De beste kasten staan ten dienste van hun inhoud én stelen intussen zelf de show. Dat geldt zeker voor Ledge, de iconische kast van het Nederlandse designmerk NewConic. Het ontwerp van de Dutch designers van Oato. balanceert op het randje van design en functionaliteit.

Ledge- Engels voor richel- is modulair, basic, tijdloos én duurzaam. Dankzij de flexibele schappenindeling past de kast zich aan zijn inhoud (en eigenaar) aan. Dit is typisch een kast voor mensen die aandacht besteden aan hun spullen. Chaoten én pietjes precies zullen de eenvoud van het ontwerp waarderen en de schappen vullen met hun bezittingen.

Ledge wordt geleverd als eenvoudig in elkaar te zetten pakket en is gemaakt van hout en staal. Na verloop van tijd meer opbergruimte nodig? Dan kan de kast worden uitgebreid met een of meerdere extra elementen.

Meer info:
www.newconic.com
De kast koop je hier:
Shop4Design

Ledge designinfo-ledge-newconic1 Ledge

Nieuwe kleuren voor Lundia Original

De Lundia Original kasten zijn verkrijgbaar in vijf nieuwe hippe en trendy kleuren die de schoonheid van het hout accentueren. Dankzij het tijdloze ontwerp van de Zweedse designer Harald Lundqvist worden Lundia Original kasten nu al meer dan 60 jaar geproduceerd en verkocht.

Hij slaagde erin met een minimum aan materiaal een ijzersterk, flexibel kastsysteem te maken dat vaak generaties lang meegaat. Tot op de dag van vandaag vormt de hout-pen verbinding die Lundia zo kenmerkt de basis van de collectie.

Met de nieuwe kleuren speelt Lundia in op de interieurtrend waarbij schoonheid van het materiaal een centrale rol speelt. Pure materialen krijgen een steeds prominentere plek in huis en creeëren een sfeer van rust en warmte. De nieuwe collectie kleuren is een uitbreiding op het huidige kleurenpallet dat vooral uit volledig dekkende lakken bestond.

Op de foto: Wit en Jade Groen

Meer bij: www.lundia.nl

DesignInfo-Lundia-NieuweKleuren2 DesignInfo-Lundia-NieuweKleuren1