Taidgh Shelf Series - Taidgh O'Neill - ClassiCon

Taidgh Shelf Series betekent vernieuwing bij ClassiCon

Gisteren liep de IMM ten einde. Het evenement in Keulen zorgt jaarlijks weer voor de nodige verassingen. Zo lijkt bij ClassiCon een andere wind te gaan blazen. Al valt er zeker niet te praten over een trendbreuk. ClassiCon dat voornamelijk leunt op de ontwerpen van Eileen Grey, die zij als enige mogen produceren, lijkt met de Taidgh Shelf Series ook ruimte beschikbaar te stellen naast Grey. Overigens zijn ze haar allerminst vergeten maar wellicht daarover later meer!

Taidgh Shelf Series, toepasselijk genoemd naar zijn ontwerper Taidgh O’Neill, is een eigentijds ontwerp waarmee je meerdere kanten op kan. Bij het kunstige opbergsysteem kunnen verschillende elementen gecombineerd worden op een ongewone, verfrissende manier. Inspiratie voor de serie kreeg O’Neill voornamelijk vanuit zijn eigen creativiteit ‘Ik ben geïnteresseerd in het creëren van dingen die gebroken lijken maar wel stabiel genoeg zijn, in die gebroken staat’. Zoals een serie betaamt komt deze in meerdere modellen, waarvan sommige dus samen zijn te voegen tot een nieuw model. De vormgeving van Taidgh geeft energie aan een ruimte en houdt daarnaast zijn functionaliteit als ontwerp.

 

Bezoek de website van ClassiCon en vindt uit waar zij zich mee bezig houden! Klik hier!

 

Taidgh Shelf Series - Taidgh O'Neill - ClassiCon Taidgh Shelf Series - Taidgh O'Neill - ClassiCon Taidgh Shelf Series - Taidgh O'Neill - ClassiCon

XL Shelf Limited Edition - RAFA Kids

XL Shelf de simpele oplossing van RAFA Kids

Wie aan design denkt, heeft geregeld een beeld voor zich van een ingewikkelde constructie. Ingenieus in elkaar getoverd tot een mooi geheel. Maar het kan ook anders. Soms zit de pracht van design in het simpele, maar functionele ontwerp. De XL Shelf Limited edition is daar een mooi voorbeeld van. Heel eenvoudig springt deze toch in het oog. Mooi en ’too the point’ op de kinderkamer.

Geproduceerd uit Fins berkenhout is de XL Shelf een mooie aanvulling op de overige collectie van RAFA Kids. De mooie ronden vorming brengt iets zachtaardigs en speels met zich mee. Laat dat nou ideaal zijn voor de kinderkamer waar dit ontwerp thuishoort!

XL Shelf Limited Edition - RAFA Kids XL Shelf Limited Edition - RAFA Kids XL Shelf Limited Edition - RAFA Kids

Urchin Cabinet - Jake Phipps

Urchin Cabinet van Jake Phipps is ontvangen in stijl

Nieuwsgierigheid is de mens niet vreemd. En in het geval van de Urchin Cabinet kan je bijna niet anders dan je verwonderen wat het nou precies is dat je ziet. Het design trekt de aandacht compleet naar zich toe. En terecht! Want waar de functie overduidelijk is als de kast geopend is, heeft de drankkast een mysterieuze uitstraling in gesloten staat. Het biedt stof tot nadenken!

De inspiratie voor de muur gemonteerde Urchin Cabinet komt uit de kindertijd van ontwerper Jake Phipps. Toentertijd had hij een collectie zeeschelpen en dat vormde de basis voor dit fraaie design.

Gemaakt uit 70 gepolijste messing panelen is Jake’s design een echte aandachtstrekker, mede door de bijzondere weerspiegeling die de gedraaide panelen laten zien.

Leuk om te zien is ook de video waarbij een mooi inzicht wordt gegeven is de diversiteit van de kast. Waarbij ook het openen van de kast een gevoel van opwinding achterlaat.

Meer informatie over dit design ka je vinden op de website van Jake Phipps, klik hier! 

 

Urchin Cabinet - Jake Phipps Urchin Cabinet - Jake Phipps Urchin Cabinet - Jake Phipps

Ossa - Functionals

Ossa krijgt meer opties

Het opbergsysteem Ossa krijgt 4 nieuwe uitbreidingen. De designers van Functionals zorgen ervoor dat je het ontwerp nog meer naar je hand kan zetten. Nu kan je Ossa bijvoorbeeld veranderen in een bankje doormiddel van het toevoegen van een element van kurk. Of voeg een stoffen deurpaneel toe, om spullen uit het zicht te houden. Meer mogelijkheden voor een toch al prima functionerend opbergsysteem.

Ossa - Functionals Ossa - Functionals  Ossa - Functionals

Modern System of Containers - Piero Lissoni

Lissoni speelt met ruimtes

Efficiëntie is niet direct iets waar alle Italiaanse designhuizen in uitblinken. Geregeld is iets onwijs mooi qua ontwerp, maar blijkt qua functionaliteit wat minder verzorgd te zijn. Het is natuurlijk maar precies waar je de meeste waarde aan hecht.

Dit kan echter niet gezegd worden over de kasten die Piero Lissoni ontwierp voor Porro. Prachtig van design én onwijs functioneel is zijn Modern System of Containers, welke dan ook direct in het oog springt.

De verdeling van ruimte, gecombineerd met de verschillende facetten die de kast herbergt maakt een bijzondere kast, onderdeel van de ‘nieuwe’ generatie kasten.

Modern System of Containers - Piero Lissoni Modern System of Containers - Piero Lissoni Modern System of Containers - Piero Lissoni

 

kastje Cesar van Desormeaux Carette

Cesar – Desormeaux Carette

Met een nauwkeurig gekozen selectie van Frans designtalent is Hârto inmiddels al een paar jaar één van de meest verfrissende designmerken. Het nieuwe kastje Cesar van Desormeaux / Carette, gepresenteerd op Maison & Objet in Parijs, is daarvan een schoolvoorbeeld.

Ontworpen door Studio Désormeaux / Carrette uit Parijs oogt Cesar licht en elegant. Anders dan we in Nederland vaak zien begonnen  Nathanaël Désormeaux en Damien Carrette in januari 2014 hun ontwerpstudio met als doel reproduceerbare objecten in serie te creëren. Het talent spat er vanaf en inmiddels kunnen de heren Ikea en Made onder hun klanten rekenen.

Cesar is verkrijgbaar in drie uitvoering. Onbehandeld, behandeld en in Petrol blauw. Het ruim 1,20 meter lange kastje is uitgevoerd met vier deurtjes die naadloos opgaan in het geheel wanneer ze worden gesloten.

kastje Cesar van Desormeaux Carette kastje Cesar van Desormeaux Carette

 

DESIGNINFO-KRISTINA-DAM-GRID-CABINET

Grid Kabinet – Kristina Dam

Elk half jaar presenteert Kristina Dam samen met haar studio een nieuwe collectie ontwerpen. Grid Kabinet is een schoolvoorbeeld van de minimalistische manier waarop zij het interieur wil vormgeven. De designkast is gemaakt van geperforeerd staal en heeft een mooie zwart marmeren plaat bovenop.

Kristina Dam werd in één klap wereldberoemd met haar eerste serie grafische ontwerpen. Sindsdien bestiert ze vanuit Kopenhagen haar eigen studio én gelijknamige merk.

DESIGNINFO-KRISTINA-DAM-GRID-CABINET DESIGNINFO-KRISTINA-DAM-GRID-CABINET

 

 

Gustav Rosen kast Pythagoras

Kast Pythagoras

Wie kent de stelling van Pythagoras nog? Wie goed heeft opgelet bij wiskunde op de middelbare school, zal zich de formule A2 + B2 = C2  nog herinneren. Maar wat moet je ermee? Ontwerper Gustav Rosén wist er wel raad mee en bedacht kast Pythagoras.

Die overbekende formule waarmee je de zijden van een driehoek berekent, blijft vaak wat abstract. Echt iets wat je leert op school en het daarna nooit meer toepast. Dat geldt niet voor designer Gustav Rosén. Hij ging los op de stelling van Pythagoras en maakte er een slim wandsysteem mee dat de toepasselijke naam Pythagoras kreeg. Ze zijn opgenomen in de collectie van het Zweedse interieurmerk Maze.

De houten wandplanken met driehoekige metalen steunen maken het mogelijk om zelf een persoonlijk wandsysteem te maken. Je kunt steeds nieuwe planken toevoegen. De houders zijn verkrijgbaar in wit, zwart, bordeauxrood, groen en koper. De planken kunnen een maximumgewicht van 15 kilo dragen en het is ook mogelijk om ze in een hoek te plaatsen.

Gustav Rosen kast Pythagoras

Kast bubbles

Bubbles

Ook lekker aan de bubbels gezeten tijdens de jaarwisseling? Eigenlijk kunnen bubbels het hele jaar. Althans, kast Bubbles van ontwerper Tristan Frencken.

Bubbles is een speelse kast waarin spullen niet worden opgeborgen, maar tentoongesteld. Maar hij is ook handig voor dingen die je dagelijks gebruikt. Zelfs als je er niks in legt, is het een bijzonder object. Bijvoorbeeld als roomdivider. Ook een eventuele huiskat zal er een mooi slaapplekje in vinden.

De ronde vormen in verschillende diameters waaruit Bubbles bestaat zijn eenvoudig en tegelijkertijd opvallend. Fijn: Bubbles is gemaakt van gerecyclede plastic cilinders die aan de binnenkant zijn bekleed met het momenteel zo trendy kurk. Dit geeft een mooi contrast met de stoere zwarte buitenkant.

Bubbles kan op drie verschillende manieren worden neergezet.

Kast Bubbles Kast Bubbles