Lundia Original zonder gaatjes

De Zweedse ontwerper Harald Lundqvist bedacht het Lundia kastensysteem met de zo kenmerkende gaatjes in de staanders al in 1949. Juist die gaatjes zorgden voor de enorme flexibiliteit die het de kastensysteem tot een succesvolle designklassieker maakte. Nu is het systeem opnieuw uitgedacht en ook zonder gaatjes beschikbaar: Lundia Elements.

“Wij zeggen niet voor niets dat een Lundiakast een leven lang meegaat. Dankzij de door Harald Lundqvist bedachte hout-penverbinding kun je met de kasten eindeloos variëren en deze aanpassen aan elke fase van je leven”, zegt René Lievers, eigenaar van de Lundiawinkels en samen met de producent van Lundia, initiatiefnemer van de ‘nieuwe-Lundia-zonder-gaatjes’.

Zonder gaatjes
Het oorspronkelijke ontwerp van de Lundia Original kasten is meer dan 60 jaar oud. “Al die tijd was er een groep klanten die geen Lundia wilde hebben, juist vanwege die gaatjes in de staanders. Het was interessant om te kijken of we dat konden oplossen zonder de kernwaarden van een Lundia Original aan te tasten”, zegt Lievers.

En dus werd gezocht naar een manier om dezelfde flexibiliteit te behouden binnen het bestaande ontwerp van de staanders. De oplossing werd gevonden in nieuwe staanders waarin de plankdragers onzichtbaar worden weggewerkt.

Naast de nieuwe staanders zonder gaatjes wordt de gehele Lundia collectie aangepakt en fors uitgebreid. “Je zou ook kunnen zeggen: dit is een compleet nieuw kastsysteem. Maar dat is niet helemaal waar. Alle Elements items passen ook in de oorspronkelijke Lundia Original van de hand van Lundqvist. En andersom. Het is dus een echte Lundia”, zegt Lievers.

Verkrijgbaar vanaf november 2015.

DESIGNINFO-LUNDIA-ELEMENTS3 DESIGNINFO-LUNDIA-ELEMENTS2 DESIGNINFO-LUNDIA-ELEMENTS