DESIGNINFO-MATRIOSHKA-VAN-TWENTYTREE

Matroesj-kast

Vrijwel elke toerist neemt ze mee uit Rusland: handbeschilderde houten matroesjka-poppetjes. Niet alleen grappig als souvenir, maar ook een inspiratiebron voor ontwerpers. Zoals de Matrioshka van Twentytree Design bijvoorbeeld.

De Matrioshka set van de ontwerpers van het Servische ontwerpcollectief Twentytree is een speelse collectie opbergunits die als een set matroesjka-poppetjes in elkaar past. Twee lades en een kleine kast schuiven in een grotere kast, die weer in een grotere kast past. Puzzel zelf een ideale combinatie. Met de bijgeleverde pootjes heb je veel flexibiliteit.

Verhuizen? schuif alle kastjes in de grootste en je hebt een handig pakketje dat in één keer in de verhuiswagen kan. Het ontwerp is van Sasa Mitrovic, een Servische ontwerper die zijn designstudie volgde in Italie. Hij richtte het merk Twentytree Design op.

Leuk voor de kinderkamer, maar ook voor volwassenen een speels element in huis. Matrioshka van Twentytree is gemaakt van berkenhout en MDF, uitgevoerd in vrolijke kleuren.

 

DESIGNINFO-MATRIOSHKA-VAN-TWENTYTREE DESIGNINFO-MATRIOSHKA-VAN-TWENTYTREE DESIGNINFO-MATRIOSHKA-VAN-TWENTYTREE