Flexibel maatje

De streng religieuze Shakers uit Amerika zijn beroemd geworden om hun sobere maar multifunctionele meubels in de 18de en 19de eeuw. De gemeenschap is uitgestorven, maar nog steeds een inspiratiebron voor meubelmerken. Bijvoorbeeld voor Freistil, het jonge merk van Rolf Benz.

De ontwerpers van Freistil vertaalden het ambachtelijke en minimalistische van de Shakerstijl naar de 21ste eeuw met een serie van een nieuwe eethoek, salontafel en hocker. De poten van de eethoek zijn met een tapgat in het tafel verwerkt. De barsten in het massieve eikenhout zijn gevuld met zwarte kunsthars. Dit benadrukt de levendigheid van het materiaal.

De meubels kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, net als bij het meubilair van de Shakers het geval was. De salontafel doet bijvoorbeeld tijdens een feestje dienst als bijzettafel, maar hij kan ook worden gebruikt als hocker of opstapje. Hij is naar wens leverbaar met zitkussen. Dat geldt ook voor de eettafelbank. De tafel en bank zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen.

designinfo-freistil2 Freistil Freistil