Plektra van Ineke Hans voor Iittala

Onze eetkamer is al lang niet meer strikt een plek om te eten en in de zitkamer doen we ook van alles, van werken tot loungen tot eten. Onze meubels moeten zich daarop aanpassen. De Nederlandse ontwerper Ineke Hans ontwikkelde voor Iittala een hybride meubel: Plektra.

Plektra is een kruising tussen een bijzettafeltje en een krukje. ‘We gaan steeds kleiner wonen, omdat we massaal naar de stad trekken. Ik wilde niet de zoveelste grote eettafel ontwerpen, maar een hybride meubel dat je overal in huis kunt gebruiken. Bijvoorbeeld als eettafeltje bij de bank. Niemand bepaalt immers of je wel of niet voor de tv mag eten of hoe jij leeft in je huis’, vertelt Ineke Hans.

Het is het eerste ontwerp van Ineke Hans voor het Finse merk Iittala. ‘Ik ben vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van hun nieuwe home-collectie met kleine meubels. Plektra is één van de grootste items uit de collectie.’

Het tafeltje is verkrijgbaar in twee formaten en wordt geleverd als een bouwpakketje. Kies uit de kleuren geel, wit of blank berkenhout.

Het Plektra krukje van Ineke Hans voor Iittala

Het Plektra krukje van Ineke Hans voor Iittala