Shadowy - Tord Boontje - Moroso

Shadowy: in het oog springend ontwerp van Moroso.

Van sommige ontwerpen word je spontaan vrolijk. Dat kan met verschillende factoren te maken hebben. Het kan de vormgeving zijn, een verrassend detail, een andere benadering of kleurencombinatie. De echte ‘eyecatchers’ hebben hierin de juiste verhouding gevonden. Zo ook Shadowy.

De authentieke stoel met Afrikaanse roots is een door designhuis Moroso geproduceerd ontwerp. Ontwerper van deze kleurrijke verschijning is Tord Boontje. Hij vond zijn inspiratie voor deze stoel op een bijzondere locatie. Zijn idee voor te gebruiken materiaal bij Shadowy kreeg hij namelijk van Afrikaanse vissers. Deze maakten hun gekleurde netten van geweven plastic, de techniek die Tord óók bij zijn ontwerp toe zou passen. Bijkomend voordeel is dat het materiaal ontzettend sterk is tegen de elementen. Blootstelling aan water en zonlicht is dan ook geen probleem.

Naast het vrolijke karakter van de stoel, is ook de vormgeving lekker ‘anders’. Het voelt exotisch aan, als een kunststuk en gebruiksvoorwerp, dat als extra voordeel erg fotogeniek is. Steeds belangrijker in de huidige tijd!

 

Shadowy - Tord Boontje - Moroso Shadowy - Tord Boontje - Moroso Shadowy - Tord Boontje - Moroso

Amaca - David Weeks - Moroso

Amica: een nieuwe beauty of design van Moroso

Om inderdaad de slogan van de Italiaanse designgrootmacht erbij te halen. ‘The beauty of design’. En niets is minder van toepassing op het ontwerp van David Weeks. In samenwerking met locale ambachtslieden in Dakar, Senegal kwam Weeks met Amica. De lounger is de nieuwste aanwinst in Moroso zijn M’Afrique collectie.

Voor zijn ontwerp heeft hij traditionele materialen gebruikt. Daarbij worden deze op locatie geweven. Amica zijn verrassende kleurencombinaties, tezamen met een nieuw design werken verfrissend voor het oog.

De zitplek is in meerdere kleurencombinaties te verkrijgen. Daarnaast zijn er twee verschillende afmetingen beschikbaar, 150-en 175 cm diameter.

Naast deze collectie heeft Moroso nog veel meer te bieden. Kijk zelf en klik hier!

Amaca - David Weeks - Moroso Amaca - David Weeks - Moroso Amaca - David Weeks - Moroso

Valentina Outdoor - Alejandra Gandia-Blasco - DIABLA

Valentina Outdoor van Gandia Blasco wint

Inmiddels heeft de kou echt toegeslagen in Nederland. Vol verwachting wordt er uitgekeken naar de feestdagen én de zomer. Specifiek, beter weer! De winst van Valentina Outdoor maakt het mogelijk om toch even een uitstapje te maken naar zomerse omstandigheden. Al is het slechts visueel. Het minimalistische ontwerp van Alejandra Gandia-Blasco ging ervandoor met een BID Award.

De vraag die centraal stond bij het ontwikkelen van Valentina Outdoor is de reden achter het succes. ‘Hoe ontwerp je een meubel waarvan alleen de essentiële onderdelen gebruikt worden, maar toch een design is dat direct herkenbaar is voor iedereen die het ziet?’ Dat is toch alleraardigst gelukt. De kussens staan voor warmte en comfort en in combinatie met het design vormen zij al snel een aanlokkelijk plekje in de zon.

 

Valentina Outdoor - Alejandra Gandia-Blasco - DIABLA Valentina Outdoor - Alejandra Gandia-Blasco - DIABLA Valentina Outdoor - Alejandra Gandia-Blasco - DIABLA

Nocturnal Beasts

Nocturnal Beasts – Yohay Alush

De Israelische ontwerper Yohay Alush won begin dit jaar de Pure Talents Contest op de IMM in Keulen. Zijn Nocturnal Beasts is een serie buitenmeubelen die de ideale hangplek creëren.

Alush koos ervoor om zijn ontwerpen de vorm van onbekende schepselen mee te geven en gemaakt van staal en beton zijn ze ook nog eens hufterproof. De serie bestaat uit drie verschillende ontwerpen.

Bentz is een betonnen bankje dat kan worden verwarmd met haard. Paca is voorzien van een speciale plek voor de mobiele telefoon die het geluid akkoestisch versterkt zodat je muziek beter met elkaar kunt delen. Moe is een stoel met trappers. Draai je die rond dan gaat het licht aan.

Nog niet in productie.

Nocturnal Beasts

Tablebench

Tablebench – Jair Straschnow

De Tablebench die Jair Straschnow bedacht voor Weltevree is ideaal als werkplek, maar kan ook functioneren als terras-, tuin-, balkontafel of bank.

Het goed uitgebalanceerde klassieke ontwerp van een picknicktafel kan vaak worden ervaren als statisch en beperkt in zijn functies. Ontwerper Jair Straschnow raakte hierdoor geïnspireerd en ontwikkelde een moderne interpretatie van de picknicktafel. De in Israël geboren ontwerper woont momenteel in Amsterdam en heeft een passie voor het maken van slimme, ingenieuze producten. Straschnow: “Ik ben een groot fan van multifunctioneel meubilair; zodra een product met succes meer dan één functie kan vervullen, heeft het nog meer reden om te bestaan.”

De toepasbaarheid in verschillende opstellingen maakt de Tablebench zo multifunctioneel en krachtig.
Er is gekozen om Accoya hout, een milieuvriendelijke en duurzame houtsoort.

Tablebench Jair Straschnow Weltevree

Warme broodjes met Stoov

Niks is irritanter dan koude billen als je lekker even buiten zit. Het merk stoov heeft de oplossing: een verwarmd zitkussen.

Eigenlijk willen we het hele jaar buiten zitten. Maar oef, wat kunnen je billen afkoelen op een koude tuinstoel een muurtje of een stenen bankje. Oplossing: een verwarmd zitkussen. Ook handig voor rokers, visliefhebbers, kerkgangers en bootjesmensen.

De Stoov is vernoemd naar het eeuwenoude stoofje dat werd gebruikt om de voeten op te warmen. Oprichter en bedenker Teun van Leijsen: ,,Ik had nog zo’n stoofje staan van mijn opa en ineens bedacht ik me dat ons warmtekussen het stoofje van de toekomst is. Door de ‘f’ te vervangen door de ‘v’ krijgt het merk een internationale uitstraling.’’

Kampvuur
Van Leijsen liep al zeker tien jaar rond met het idee toen hij twee jaar geleden Stoov oprichtte. Van Leijsen: ,,Het idee kwam toen in 2005 mijn stoelverwarming in de auto de geest gaf. Ik maakte de autostoel open om te kijken of ik het zelf op kon lossen. Toen ik zag hoe effectief het mechanisme werkte, kwam het idee om een verwarmd zitkussen te maken.’’ Het idee staat een tijdje in de koelkast, maar als zijn zwangere vrouw buiten zit te koukleumen bij het kampvuur, begint het toch te kriebelen. ,,Wij zijn echte buitenmensen, maar soms is het, zelfs met zo’n vuurtje, nog best fris.’’ Van Leijsen fabriceert zelf een verwarmd kussen, zodat ook zijn zwangere vrouw er buiten comfortabel en warmpjes bij kan zitten. Een paar maanden later ziet niet alleen zijn kindje het levenslicht, ook Stoov is geboren.

Warmtestanden
Voor de technische kennis schakelt Van Leijsen de hulp in van Maarten Middelkoop, een innovator op het gebied van productontwikkeling. De twee mannen ontwikkelen samen een draadloos warmtekussen, gemaakt van gerecycled schuim en een oersterke stof die ook door outdoor merken wordt gebruikt. De batterij zit verwerkt in de onderkant van het schuim, zodat deze niet voelbaar is als je op het kussen zit. Deze batterij zorgt ervoor dat de Stoov warmtekussens 4 (hoogste stand) tot 8 uur (laagste stand) kunnen verwarmen. De elektronica zit verwerkt in het label waar ook de aan- en uitknop op terug te vinden is. Het kussen heeft drie warmtestanden. Als je er niet op zit schakelt het kussen zich na twintig minuten zelf uit. Van Leijsen: ,,Je kan het kussen natuurlijk ook in de rug zetten of je voeten erop leggen. En waarschijnlijk wordt je kat er ook blij van.’’

Dutch Design
Het Stoov warmtekussen is 40 (l) bij 40 (b) centimeter en is voorzien van een wasbare kussenhoes en oplader. De warmtekussens zijn op dit moment in 3 kleuren verkrijgbaar: charcoal (zwart), granite (grijs) en ashe (beige).

Prijs: vanaf 99 euro per kussen

Superlounge genieten in de zon

Als het maar even kan dan zoeken wij Nederlanders massaal de zon op. Ook als het dan eindelijk weer lekker weer is in ons eigen land dan moeten wij daar natuurlijk wel van kunnen genieten. En uiteraard ervoor zorgen dat wij een kleurtje krijgen. Voor degene van ons die een tuin hebben, is een lounge stoel om ‘fatsoenlijk’ in te kunnen zonnen, een must. Gelukkig zijn er voldoende goede opties aanwezig en ook Fermob zorgt weer voor een uitstekend exemplaar, recent gepresenteerd in Milaan.

Fermob, toch wel een specialist in tuinmeubulair met bijvoorbeeld minimalistische bankjes, presenteerde de Superlounger Saint Tropez. De naam doet al vermoeden dat het om een luxe, elegante lounger gaat. Designer Frederic Sofia ging in zijn ontwerp verder op zijn succesvolle ‘Luxembourg Fauteuil’, maakte een paar aanpassingen zoals het toevoegen van soepel gevlochten bespanning voor extra dimensie en voilà.

Waar er vaak gevaar schuilt in het vervormen van ontwerpen met elastische onderdelen hoef je daar bij de Superlounger geen zorgen om te maken. Deze verliest zijn elasticiteit niet en keert dus altijd weer terug in zijn oorspronkelijke vorm. Daarnaast is deze uiteraard verstelbaar zodat je er echt alle kanten mee op kunt. Duidelijk de moeite waard!

Saint Tropez_Superlounger_BLANC COTON-BLANC COTON P88_Birgitta Wolfgang Drejer pour Fermob

Gebroederlijke samenwerking bewijst zijn waarde

Na het maanden lang uitkijken naar de lente is het dan toch zover. Met de komst van de lente is het langzamerhand weer voorbereiden op het buitenseizoen. Samen gezellig op het terras, de barbecue aan.. Vele goede herinneringen zijn op deze manier begonnen.

Met die gedachte in het achterhoofd, is het goed om te kijken naar het Deense meubelmerk Hay. Voor de nieuwe collectie sloegen zij de handen ineen met de gebroeders Bouroullec, die zich daar wel raad mee wisten. Het Franse designer duo Ronan en Erwan Bouroullec ontworpen een gehele set en noemde deze Palissade. De naam refererend aan een hekwerk, slaat ook op de stevigheid van het design welke goed bestand is tegen de weersomstandigheden. Deze minimalistische set, bestaande uit 13 stukken, is ongeveer in elke omgeving denkbaar en daarin ligt mede de kracht.

Gemaakt van metalen stangen, die vervolgens in diverse posities gebogen tot een fraai eindresultaat komen. Elegant maar niet schreeuwerig! Binnenkort beschikbaar bij Hay.

Schermafbeelding 2016-03-22 om 13.55.09 Schermafbeelding 2016-03-22 om 13.54.36

Klassiek Engels opnieuw vormgegeven

Vandaag wederom een preview op de al eerder aangehaalde internationale meubelbeurs in Milaan. Het Franse merk Fermob gaat deze editie uitpakken met een klassiek Engels tuinbankje.

Dit ‘no nonsens’ bankje is opgebouwd uit een metalen zitting, gecombineerd met een teakhouten frame. Het design schreeuwt niet om aandacht maar gaat ook zeker niet onopgemerkt voorbij.  Daarnaast zit het bankje, dat onder de naam Somerset terug te vinden is, erg comfortabel door de verrassend zachte zitting. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk daar het nog steeds dient als een zitplaats.

Somerset is altijd gebaseerd op het houten frame maar de metalen zitting en rugsteun zijn in maar liefst 23 verschillende kleuren verkrijgbaar. Genoeg keuze dus! Houdt de website van Fermob in de gaten want daar gaat Somerset absoluut zijn opwachting maken!

Schermafbeelding 2016-03-15 om 12.47.57 Schermafbeelding 2016-03-15 om 12.47.37

Garden Glory sierslang

Eén van de grootste ergernissen van tuiniers is het geklungel met een tuinslang. Eenmaal uitgerold, raakt hij snel in de knoop en opgeborgen is het geen aanwinst voor de tuin. Oplossing: de stylish Garden Glory.

De Garden Glory is een stijlvolle tuinslang met een nog stijlvollere houder in de vorm van een gewei. De hippe tuinslang is bedacht door de Zweedse ontwerper Linda Brattlöf. Zij wilde geen lelijke oranje of knalgroene tuinslang in haar tuin, maar een roze, mintgroene of goudkleurige. Niet langer hoeft hij te worden weggemoffeld in de schuur, Garden Glory verdient een ereplekje in de tuin.

Kies uit tuinslangen met de opvallende namen White Snake, Black Swan, Candy Crush of Gold Digger. Je kunt ze ook onderling mixen. De muurhouder in rendiervorm is ook verkrijgbaar in een klassieke versie. Ook de los verkrijgbare mondstukken zijn uitgevoerd in trendy kleuren.

DESIGNINFO-GardenGlory3 DESIGNINFO-GardenGlory2