Barber & Osgerby maken Knoll wat hipper

Het ietwat oubollige designmerk Knoll, bekend van onder andere de Barcelona chair en de Womb chair, werkt sinds een aantal jaren samen met het Londense ontwerpduo Barber & Osgerby in een poging weer wat hipper te worden. Jongste toevoeging aan de collectie: De Pilot Chair.

Knoll is één van de weinige designmerken die op de grotere interieur- en ontwerpbeurzen vast blijft houden aan oude concepten. Zo zijn de stands steevast gesloten waar andere merken juist zo open mogelijk zijn. De schwung is dan ook al jaren uit het merk en het ontleent zijn relevantie voornamelijk aan een aantal design klassiekers, zoals de Womb chair en de Barcelona chair, én bureaustoelen.

Het merk lijkt dat zelf ook door te hebben en ging een samenwerking aan met het Londense ontwerpduo Barber & Osgerby die inmiddels een krukje en een bank voor Knoll ontwierpen. Beide ontwerpen vallen op door een klassieke invalshoek met een knipoog. Zo heeft de sofa bijvoorbeeld opvallend gekleurde pootjes. En nu is daar de stoel Pilot.

DESIGNINFO-Knoll-Pilot3

 

Het bijzonder lichte ontwerp, zowel in gewicht als in vorm, bestaat uit slechts zes onderdelen. Door de gekozen vorm lijken de zitting en de rugleuning los van elkaar te zweven. De pilot chair is zowel met als zonder armsteunen verkrijgbaar. Met armsteunen vinden wij de stoel wel erg kantoorachtig worden. Zonder is ie prachtig. Wie de stoel alvast in het echt wil proberen zal naar Parijs moeten, daar wordt ie voor het eerst getoond tijdens de Paris Design Week die nog tot 12 september duurt.

DESIGNINFO-Knoll-Pilot2 DESIGNINFO-Knoll-Pilot1 DESIGNINFO-Knoll-Pilot4