Bling versie Master chair eindelijk verkrijgbaar

We moesten er even op wachten maar anderhalf jaar na de presentatie is de ‘bling-bling’-versie van de Master chair die Philippe Starck ontwierp voor het Italiaanse Kartell ook daadwerkelijk te koop.

Starck ontwierp de de stoel al in 2009 als een hommage aan drie verschillende klassiekers waarvan de silhouetten in het ontwerp zijn terug te vinden: De Series 7 stoel van Arne Jacobsen, de Eiffel stoel van Eames en de Tulip stoel van Eero Saarinen. De stoel, niet te duur en uitgevoerd in onverwoestbaar kunststof, was direct een hit.

Gouddip

Toen Kartell tijdens de beurs van 2014 in Milaan onder het motto ‘Precious’ de gehele stand in het goud dipte ontkwam de Master chair daar ook niet aan. Een prima toevoeging op de toch al hippe kleurenselectie. En toen was het wachten. Lang…

Ondertussen werden we wel lekker gemaakt met foto’s van honderden gouden Master chairs in de Franse embassade tijdens Maison & Objet, begin dit jaar. Maar het is dan eindelijk zover: de  agent heeft de stoel nu ook voor de Nederlandse markt beschikbaar. Binnenkort dus vast ergens in de buurt te koop.

Eindelijk.

Ook verkrijgbaar in koper, brons, zilver en zwart metaal.

De complete Precious collectie Master chairs.

De complete Precious collectie Master chairs.