De mogelijkheden stapelen zich op

Het is inmiddels geen verrassing meer dat designers meer kunnen met plastic dan met hout. Meer verschillende rondingen zijn mogelijk door de verandering van materiaal. Hierdoor zie je steeds meer verschillende vormen tot uiting komen en kunnen ontwerpers nog meer hun creative geest loslaten op het ontwerpen van verschillende soorten meubelen.

Zo ook Jaime Hayon. Deze Spaanse ontwerpen sloeg de handen ineen met het Italiaanse merk Magis, waar men de nodige ervaring heeft opgebouwd met het produceren van stoelen welke niet van hout zijn. Deze uitstekende combinatie zorgde ervoor dat Jaime zijn ideeën in praktijk kon brengen en zo zijn onmiskenbare vormen kon verwerken in de nieuwe stoel Milà.

De stoel, gebaseerd op de typisch vormen van het Catalaans modernisme, heeft een zeer vrolijke en lichte verschijning. Daarnaast is deze dynamisch en komt uitnodigend over. Door glasvezel versterkt, maakt de stoel ook zeer stevig en met de aanwezige armleuningen hoeft men over het comfort ook niet in te zitten. Een mooi ontwerp en dito uitvoering. Lang niet gek, zeker als je bedenkt dat dit de eerste stoel is die Jaime gemaakt heeft van plastic. Kijk zeker even verder wat hijzelf erover te zeggen heeft.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 13.55.55 Schermafbeelding 2016-04-12 om 13.56.09