FAUTEUIL PINGUIN

Feestpinguin

Artifort bestaat 125 jaar. Om dit te vieren, brengen ze hun iconische fauteuil Pinguin opnieuw uit, in een gelimiteerde jubileumoplage. Het meubel maakte van Artifort een innovatief merk.

Ter ere van hun 125-jarig jubileum brengt het Nederlandse meubelmerk Artifort fauteuil Pinguin terug in een gelimiteerde oplage. Het ontwerp van Theo Ruth komt uit 1953. De techniek van het in elkaar schuiven van het zitelement is de basis van de Pinguin. De familie Wagemans nam deze techniek in de jaren 50 mee uit Belgisch-Congo. De allereerste ontwerpen van het merk waren klassieke houten meubelen. Vakkundig, maar erg traditioneel. Artifort sloeg met fauteuil Pinguin de weg in van het innovatieve design.

Artifort’s art director Khodi Feiz: ‘Het meubel is opnieuw ontworpen volgens het exacte ontwerp van toen met tijdloze technieken en vakmanschap van het verleden waarbij onze technologische vooruitgang is toegepast. Het vakmanschap is net zo groot als toen.’

Er worden 125 Pinguins geproduceerd, ieder met een uniek oplagenummer. De fauteuil stond aan de basis van het innovatieve denken van het meubelmerk. De jubileumfauteuil is verkrijgbaar in vijf speciaal geselecteerde kleuren en een eikenhouten geolied onderstel.

www.artifort.com

designinfo-pinguin-artifort2 FAUTEUIL PINGUIN