Ikea samen met Hay én Tom Dixon

Na eerdere samenwerkingen met onder andere Ilse Crawford en Piet Hein Eek slaat Ikea nu de handen ineen met een verrassende partner: het Deens designsucces Hay. Beide merken willen samen de toekomst van het Scandinavische design gaan ontdekken en ontwikkelen. Daarnaast kondigt Ikea ook nog eens een collectie ontwerpen voor de kleine woonruimte aan van de hand van Tom Dixon.

Met name de samenwerking tussen Ikea en Hay is opvallend te noemen. Hay maakt als echt designmerk de laatste jaren een stormachtige ontwikkeling door en presenteerde in april in Milaan een enorm uitgebreide collectie.

Mette en Rolf Hay blijken ondertussen ook voor Ikea niet stil te hebben gezeten. Sinds twee jaar werken ze samen met designmanager Marcus Engman aan een collectie met maar liefst 70 ontwerpen die onder de naam Ypperlig in het najaar van 2017 op de markt moet komen.

Vandaag al kreeg de internationale pers een preview en werden de eerste prototypes gepresenteerd. Meest opvallend is de metamorfose die de beroemde, plastic, blauwe shopper heeft ondergaan. Hieronder een preview van de Hay-collectie voor Ikea.

DESIGNINFO-HAY-IKEA-stoel DESIGNINFO-HAY-IKEA-kinderbankje DESIGNINFO-HAY-IKEA-shopper DESIGNINFO-HAY-IKEA-Lamp