Je zit ‘supernatural’ met Jasper Morrison

Engels ontwerper Jasper Morrison is helemaal van het ‘supernatural’ en dat stralen zijn creaties ook uit. De supernatural filosofie van Morrison houdt in dat hij opzoek gaat naar reeds beproefde methodes en deze nieuw leven inblaast. Hij ziet af het het ongewone en precies dat maakt het zo nu en dan bijzonder. Dit denkbeeld zorgde al vaker voor een samenwerking tussen Jasper en Vitra en dat levert dan vaak weer mooie producten op. Zo ook in dit geval!

De Monopod fauteuil is een karakteristiek ontwerp voor Jasper. De fauteuil is een geheel waarbij het doet denken aan een soort sculptuur en ondanks dat de Monopod vrij ‘eenvoudig’ oogt, heeft het toch een bijzondere elegantie over zich. Dat in gedachte houdend is het opvallend dat deze fauteuil de aandacht naar zich toe kan trekken maar ook, in gezelschap van stoelen en banken zichzelf ‘wegcijfert’. Een bijzonder functioneel ontwerp!

Hoogstwaarschijnlijk gaat de samenwerking tussen Vitra en Jasper Morrison nog vele leuke meubelen opleveren dus dat belooft wat! Voor nu kan je mooi even verder kijken naar onder andere de Monopod.

Schermafbeelding 2016-05-02 om 21.16.24 Schermafbeelding 2016-05-02 om 21.17.33