Ecobirdy - Luisa en Charlie

Maison & Objet: Ecobirdy upcycled speelgoed met en voor kids

Om de noodzaak van het recylcen van plastic duidelijk te maken kun je maar beter bij de jongste generatie beginnen: en dat doet Ecobirdy. Samen met kids zamelen ze speelgoed in en upcylcen die naar een meubelcollectie voor kinderen.

Ecobirdy zag januari vorig jaar het levenslicht en is een idee van Vanessa Yuan en Joris Vanbriel uit Antwerpen. Beiden werkten binnen de internationale high fashion- en designindustrie maar besloten zich te richten op het creëren van oplossingen voor milieuproblemen met behulp van innovatieve technologieën.

Naast hun meubelcollectie ontwikkelde ze ook een onderwijsprogramma. Op school geven ze aan de hand van een zelf vormgegeven lesboek voorlichting over plastic en de noodzaak van recyclen. Vervolgens kunnen de kinderen plastic speelgoed in de Ecobirdy container gooien waarna het een nieuw leven krijgt als meubel.

Voor de goede orde: het ingeleverde plastic wordt aangevuld met ander plastic afval.

Vanessa Yuan en Joris Vanbriel hopen op deze manier dat de kids zich bewust worden van het belang van de circulaire economie. Gelukkig is de collectie ook gewoon mooi om te zien ;)

Meer weten? www.ecobirdy.com

Ecobirdy - Stoel Charlie Ecobirdy - Luisa en Charlie Ecobirdy - Kiwi