My Chair - Nicholai Wiig Hansen - Normann Copenhagen

My Chair breidt succesvolle reeks uit

Wanneer mag je met recht spreken over een geslaagd design? Als het originele ontwerp 5 jaar na het ten tonele komen een uitbreiding krijgt, lijkt een goede pijler. Het was dan ook in 2013 dat Nicholai Wiig Hansen de éérste versie van My Chair ontwierp voor Normann Copenhagen. Wellicht op weg zijnde als ietwat van een nieuwe klassieker, wordt de collectie dus uitgebreid. Verschillende kleuren en andere materialen behoren nu tot de keuze mogelijkheden. Oók kan er gekozen worden voor andere poten. Als laatste, maar niet als minst, is de collectie uitgebreid met een lounge stoel variant.

Hansen had in ieder geval het volgende voor ogen met het ontwerpen van My Chair. ‘Mijn stoel is een mix van iets familiairs en iets nieuws, iets neutraals maar karaktervol, iets aanwezigs maar niet dominants, iets simpels dan wel complex, iets rigoureus maar ook gebogen.

Het best tot zijn recht komt het originele ontwerp van My Chair in ruimtes waar vele stoelen nodig zijn. Het minimalistische silhouet zorgt ervoor dat er gemakkelijk grote getallen van de stoel neergezet kunnen worden zonder dat het gehele interieur hierdoor overgenomen wordt. Daarnaast is het ontwerp flexibel en functioneel voor ‘groot’ gebruik door de mogelijkheid tot stapelen.

 

Zelf genieten van het designstukje van Wiig Hansen? Bij onze partner Fonq.nl is deze stoel verkrijgbaar.

My Chair - Nicholai Wiig Hansen - Normann Copenhagen My Chair - Nicholai Wiig Hansen - Normann Copenhagen My Chair - Nicholai Wiig Hansen - Normann Copenhagen