Ronin is charmant eerste stoeltje voor La Chance

Het Franse La Chance is zo’n merk dat om onduidelijke redenen maar geen voet aan de grond krijgt in Nederland. En daar is wel alle reden toe: de collectie is kleurrijk, vrolijk en bijzonder. Laatste toevoeging: de Ronin, een stoeltje dat is ontworpen volgens de Scandinavische ontwerptraditie.

De eerste keer dat we La Chance tegenkwamen was in Milaan. Het merk was drie jaar geleden uitgenodigd om te exposeren bij de door hem georganiseerde ‘Design Hotspot’. Sindsdien duikt het merk overal ter wereld op en maakten ze zelfs de oversteek naar Australië.

La Chance is altijd verrassend. Dan weer uitbundig vormgegeven en dan weer ingetogen, maar altijd tot in de puntjes uitgewerkt. Zo ook de Ronin, hun eerste stoeltje.  Frederik Werner en Emil Lagoni Valbak werketen het ontwerp gezamenlijk uit als onderdeel van een schoolproject op de Royal Danish Academy of Fine Arts. La Chance pikte het ontwerp op en brengt het nu op de markt, maar niet zonder een twist.

De stoel is geïnspireerd op de Japanse eetstokjes maar dan gecombineerd met Scandinavische vakmanschap. Naast de ‘normale’ houten versies, brengt La Chance ook een versie op de markt met een marmeren rug.

DESIGNINFO-LACHANCE-RONIN DESIGNINFO-LACHANCE-RONIN3 DESIGNINFO-LACHANCE-RONIN2 DESIGNINFO-LACHANCE-RONIN1