Shadowy - Tord Boontje - Moroso

Shadowy: in het oog springend ontwerp van Moroso.

Van sommige ontwerpen word je spontaan vrolijk. Dat kan met verschillende factoren te maken hebben. Het kan de vormgeving zijn, een verrassend detail, een andere benadering of kleurencombinatie. De echte ‘eyecatchers’ hebben hierin de juiste verhouding gevonden. Zo ook Shadowy.

De authentieke stoel met Afrikaanse roots is een door designhuis Moroso geproduceerd ontwerp. Ontwerper van deze kleurrijke verschijning is Tord Boontje. Hij vond zijn inspiratie voor deze stoel op een bijzondere locatie. Zijn idee voor te gebruiken materiaal bij Shadowy kreeg hij namelijk van Afrikaanse vissers. Deze maakten hun gekleurde netten van geweven plastic, de techniek die Tord óók bij zijn ontwerp toe zou passen. Bijkomend voordeel is dat het materiaal ontzettend sterk is tegen de elementen. Blootstelling aan water en zonlicht is dan ook geen probleem.

Naast het vrolijke karakter van de stoel, is ook de vormgeving lekker ‘anders’. Het voelt exotisch aan, als een kunststuk en gebruiksvoorwerp, dat als extra voordeel erg fotogeniek is. Steeds belangrijker in de huidige tijd!

 

Shadowy - Tord Boontje - Moroso Shadowy - Tord Boontje - Moroso Shadowy - Tord Boontje - Moroso