Uchiwattes? Ah, een stoel van Hay!

Uchiwa- de allernieuwste fauteuil van HAY- is een ultieme loungestoel. Inspiratie haalden ontwerpers Doshi Levien uit een traditionele Japanse waaier.

De loungestoel is ontstaan na een bezoek van Rolf Hay Doshi Levien in Londen. Ze spraken elkaar in een restaurant onder de ontwerpstudio. Doshi en Levien vonden Hay’s enthousiame en energie aanstekelijk. Dit vertaalden ze meteen na het gesprek in een stoelontwerp. De opdracht was simpel: ‘ontwerp een betaalbare fauteuil’. Het naaien van de kussens van een meubel is prijzig, vandaar dat de ontwerpers dit zo veel mogelijk vermeden in het ontwerp. De ontwikkeling van Uchiwa duurde slechts zeven maanden.

De harde kunststof zitschaal is bedekt met een zacht kussen. Voor de projectmarkt levert HAY de stoel met een foamzitting. Maak een keuze uit naturel eikenhouten of zwarte pootjes. Uchiwa werd afgelopen voorjaar gepresenteerd in Milaan en is verkrijgbaar vanaf komend voorjaar, eventueel in combinatie met een voetenbankje. Nipa Doshi en Jonathan Levien ontwikkelen momenteel meerdere uitvoeringen van het ontwerp voor HAY, waaronder een variant met een lagere rugleuning voor de kleiner behuisden onder ons.

DesignInfo-Hay-Uchiwa2 DesignInfo-Hay-Uchiwa1