Tafel Aurelio

Aan tafel!

We kennen Leolux vooral van de speels vormgegeven en onverwoestbare lederen bankstellen. Toch past ook de nieuwe eettafel helemaal in de vormentaal van het merk. Schuif aan bij tafel Aurelio, een ontwerp van Hugo de Ruiter.

Aurelio is een nieuwe aanwinst van Leolux. Meest opvallend aan het ontwerp van de tafel zijn de afgeronde hoeken uit één stuk hout. Een ware meesterproef van de makers, want dit kan alleen worden voltooid met groot vakmanschap. De nerfrichting van de hoekdelen loopt parallel aan de nerf van de poten, die diagonaal op de hoeken zijn geplaatst. Aurelio wordt uitgevoerd in massief eiken, in alle Leolux olie- en beitskleuren.

Hugo de Ruiter ontwierp de tafel. Hij was sinds 1980 werkzaam als productontwikkelaar bij Leolux, werd later hoofd van de afdeling Productontwikkeling en huisdesigner van Leolux. In 2001 verlaat hij Leolux en begint een “tweede leven” als zelfstandig designer; hij wil zijn signatuur verder verdiepen en zijn creativiteit een nieuwe impuls geven. Hugo de Ruiter werkt nog regelmatig voor Leolux. In 2016 ontwierp hij naast tafel Aurelio ook fauteuil Elixir.

Tafel Aurelio Tafel Aurelio