Vitra - Salone Internazionale del Mobile 2019

Salone 2019 update

Is het een teken aan de wand? Dat lijkt haast wel het geval want het innoveren van vaak maar ‘saai’ uitziende muren wordt genadeloos aangepakt. Oók bij de vloeren slaat verandering toe. Vloerkleden treden op de voorgrond. Alles om de woonruimte weer wat levendiger te maken.

De grote namen Vitra, Kartell en Gandio Blasco zetten in Milaan deze lijn in. Worden het dan tóch weer bloementjes? Salone 2019 in volle gang!

Vitra - Salone Internazionale del Mobile 2019 Kartell - Salone Internazionale del Mobile 2019 Gandio Blasco - Salone Internazionale del Mobile 2019

Da Vinci - Salone Internazionale del Mobile 2019

Salone Internazionale del Mobile 2019 van start

Met de aanvang van april is veel gemoeid. De lente laat duidelijk van zich spreken en zo nu en dan komen er al Zomerse temperaturen om de hoek kijken. Maar voor ons betekent de maand april maar één ding; Milaan.

Deze week is de 2019 editie van Salone Internazionale del Mobile weer in volle gang. Tot en met zondag is er weer genoeg om te bewonderen. Het is inmiddels alweer het 58ste jaar dat Salone wordt georganiseerd en deze jaargang staat in het teken van het vernieuwen van de band met de stad Milaan.

Met dit gedachtengoed in het achterhoofd is het niet verbazingwekkend dat er onder meer gekozen wordt voor een hommage aan een van Milaans geadopteerde meesters, Leonardo da Vinci. Zijn geest leefde eeuwen in de toekomst, wat zijn werken op vele vlakken ongeëvenaard maakten.

Verder zullen wij ons vooral richten op nieuw en bijzonder design. Iets dat boordevol aanwezig is op wellicht de meest toonaangevende beurs van het jaar. Blijf ons de komende dagen volgen!

 

Da Vinci - Salone Internazionale del Mobile 2019

 

Print your City - The New Raw - Plastic Furniture

The New Raw tovert plastic afval tot design

De strijd tegen het overweldigende gebruik van plastic is inmiddels een wereldwijd item geworden. Steeds meer start-ups zijn met dit mondiale probleem aan de gang gegaan en met succes. Zo ook de uit Nederland werkende design studio The New Raw. In navolging van hun prototype bank uit 2018 is de studio een project begonnen in Thessaloniki, Griekenland. Daar hebben zij hun eerste ‘Zero waste Lab’ opgezet, mede gesponsord door Coca Cola. Dit allemaal onder de naam Print Your City.

Het nieuwe project houdt in dat burgers van de Griekse stad hun plastic afval naar het laboratorium kunnen brengen. Vervolgens kan men stedelijke meubels ontwerpen gemaakt van dit overtollig plastic. Dit proces gebeurt door gebruik te maken van geavanceerde 3D printers. Eén slimme oplossing voor en een waar burgers actief betrokken worden bij de oplossing.

Panos Sakkas en Foteini Setaki (oprichters van The New Raw) leggen uit. ‘Plastic heeft een designfout! Het is ontwikkeld om voor altijd mee te gaan maar in werkelijkheid gebruiken wij het vaak maar één keer. Daarna wordt het weggegooid. Met Print Your City streven wij ernaar plastic op een betere manier te gebruiken, met het oog op de lange termijn en in hoogwaardige applicaties’.

https://www.printyourcitycoca-cola.gr/

Print your City - The New Raw - Plastic Furniture Print your City - The New Raw - Plastic Furniture Print your City - The New Raw - Plastic Furniture

First Furniture Collection - VIPP

VIPP maakt toekomstplannen bekend

Volgens VIPP zelf gaat het om de grootste wijziging bij het bedrijf sinds 1939(oprichting). Groot nieuws, want de Deense designers gaan zich voor het eerst bezighouden met het opzetten van een volledige meubel collectie. De start van het 80-jarig bestaan wordt aangegrepen om deze koerswijziging in te zetten.

Dat men al enige tijd bezig was met deze grote verandering maakt Morten Bo Jensen (chief designer bij VIPP) duidelijk. ‘Wij zijn verheugd om u de eerste preview te geven van wat er de afgelopen 6 jaar in onze ontwerpafdeling bekokstooft is’.

In het eerste halfjaar van 2019 zal de nieuwe collectie beschikbaar worden. De Scandinavische studio laat weten dat het om een collectie van 9 ontwerpen zal gaan. Onder de verwachte designs zullen banken, stoelen, koffietafels, lounge stoelen en tapijten te vinden zijn.

Wij houden jullie natuurlijk op de hoogte van verdere ontwikkelingen en de nieuwste ontwerpen. Voor nu is dit een overview van de opkomende collectie. Dat belooft veel goeds!

First Furniture Collection - VIPP First Furniture Collection - VIPP First Furniture Collection - VIPP

 

 

Jörg Boner - Moving Walls

Moving Walls brengt dynamiek en orde

Het Zwitserse bedrijf Moving Walls baart opzien met verschillende nieuwe ontwerpen. Vanaf vandaag tot en met zaterdag (23-27 oktober) stelt men de nieuwe, kantoor georiënteerde ontwerpen ten toon op de Orgatec, te Keulen. Designer Jörg Boner laat zien hoe meerdere van zijn ontwerpen voor Moving Walls ruimtes invullen met een nieuwe dynamiek en elan. Maar misschien wel belangrijker, de meerwaarde die hij heeft gecreëerd met het oog op functionaliteit op de werkplek.

Design op zijn best! Zaak dus om een kijkje te gaan nemen op de Orgatec, welke alleen hierom al zeker de moeite waard is.

Jörg Boner - Moving Walls Jörg Boner - Moving Walls Jörg Boner - Moving Walls

Cactus - Gufram (2018)

Cactus evolueert mee

Oorspronkelijk ontworpen door Drocco & Mello in 1972, komt Cactus steeds terug met nieuwe edities. Zo ook in 2018, waar het Italiaanse designhuis Gufram deze kapstok terug laat keren onder de naam; Another Green & Another White, logischerwijs doelende op de nieuwe kleurenvariaties van Cactus.

Cactus zweeft tussen functionaliteit van het ontwerp en het zijn van een decoratief element. Automatisch vestigt deze de aandacht op zich, waarbij het lang niet altijd een uitgemaakte zaak is of Cactus er nou staat als kapstok of ter decoratie. Wellicht zit het antwoord opgesloten in het prijskaartje!

Cactus - Gufram (2018) Cactus - Gufram (2018) Cactus - Gufram (2018)

Het woord ‘iconisch’ komt eindelijk tot zijn recht

Even terug in de tijd en met reden. Voor de meesten van jullie zal Mies (Ludwig) van der Rohe een bekende naam zijn. Een ware meester in vormgeving, zowel als designer dan wel als architect. Strakke lijnen en heldere vormen zijn op beiden vlakken terug te vinden.

De uitspraak ‘Ik ben voor discipline, helderheid en goed vakmanschap, het moet perfect zijn’ geeft een goed beeld weer van de persoonlijkheid en drive die Mies van der Rohe in zijn werk had.

Voor de wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona ontwierp hij een bijzondere stoel. Zeer elegant maar simplistisch, een waar kunststuk en volgens kenners nog steeds ongeëvenaard. Bekend als ‘The Barcelona Chair’ is deze verfijnde verschijning nog altijd verkrijgbaar. Het woord ‘iconisch’ wordt tegenwoordig te pas en onpas gebruikt maar dit design mag met recht iconisch genoemd worden!

Vandaag 27 maart is het alweer 130 jaar geleden dat Ludwig Mies van der Rohe geboren werd te Aken, wat een toevoeging was dat..

Schermafbeelding 2016-03-15 om 15.02.13 Schermafbeelding 2016-03-15 om 15.00.54

Een goede binnenkomer

Wij kennen het allemaal wel! Je bent uitgenodigd bij iemand thuis om te komen eten, een verjaardag te vieren of te komen borrelen. En natuurlijk wil je een cadeautje meenemen maar het was zo druk deze week en je hebt helemaal de tijd niet gehad om er überhaupt bij stil te staan. Dus neem je een fles wijn mee! Niets mis mee maar erg speciaal zal het toch niet overkomen. Dat kan nu anders. Vanaf nu kan de door jou meegenomen fles op waardering alom rekenen.

De nieuwe Rackpack fun wine collectie zorgt ervoor dat dit niet meer fout kan gaan. Zij hebben namelijk 6 originele varianten voor het inpakken van een fles wijn bedacht die een heel nieuw elan geven aan het meebrengen van diezelfde fles wijn. De luxe houten verpakkingen die kunnen, na opening, in elkaar gezet worden tot bijvoorbeeld een wijnkoeler of een chique dienblad.

Voor deze zeer verrassende collectie is een viertal verantwoordelijk die de krachten gebundeld hebben voor dit project. Allereerst Tom Schouten en Douwe Jacobs, bekend van hun bedrijf Flux Furniture en Lennert van der Laan en Gert Groeneveld van productontwerpstudio Kiva Kiva. Deze hebben, na het initiële succes van de wijnkist die uitklapbaar is tot wijnrek, besloten om nog 5 varianten toe te voegen. Een ontzettend goed idee!

Bewonder de simpele veelzijdigheid en zorg dat je er alvast een thuis hebt staan. Kies hier jouw favoriet uit!

Schermafbeelding 2016-02-25 om 15.02.10 Schermafbeelding 2016-02-25 om 15.01.35

10 en op naar de 20 jaar met RiZZ

10 en op naar de 20 jaar met RiZZ

Alweer 10 jaar geleden kwam RiZZ met een ‘design’ deurmat. Strak in design, verkrijgbaar in meerdere varianten, simpel en vooral ontzettend functioneel. Het mag dan ook geen wonder heten dat deze deurmat het nog altijd ontzettend goed doet en absoluut nog niet lijdt onder zijn 10 jarig jubileum.

Het ontwerp leunt dan ook op het gebruik van hoogwaardige materialen zoals de zeer duurzame stripborstel. Hierdoor blijft het model jaar in jaar uit in goede conditie tot tevredenheid van de eigenaren. Daarnaast is het ook uiterst functioneel want tot maar liefst 80 procent van het vuil en zand van geprofileerde zolen wordt verwijderd. Ook is het onderhoud van de mat erg gemakkelijk en kan deze erg goed tegen zoals hoge als lage temperaturen. Functionaliteit ten top zonder in te boeten qua uitstraling.

Om het jubileum te vieren, er vanaf April een jaar lang iedere maand een gratis mat te winnen valt. Leuk! Kijk hier vooral zelf.

Schermafbeelding 2016-02-25 om 01.22.24 Schermafbeelding 2016-02-25 om 01.21.50