Gaku - Nendo - Flos

Gaku is Nendo’s verlichting met interactie

Waar wil ik de nadruk op leggen? Eén belangrijk vraagstuk voor een ontwerper in de designwereld. Of je bekijkt het helemaal anders. Japans designer Nendo laat de gebruiker zelf bepalen waarop de focus ligt. Met zijn ontwerp Gaku, wat in het Japans frame betekent, laat hij zelf open wat je toevoegt aan het frame. Dit kunnen boeken zijn, een plantje of een plaats om iets in de schijnwerpers te zetten. Wat er in ieder geval in het frame zit is een lamp.

Wat voor lamp je kiest is natuurlijk ook een vraagstuk. Bij Gaku heeft Nendo gekozen voor 2 verschillenden typen. Een hanglamp vanuit het frame, of een wireless lamp. De laatste wordt gemakkelijk opgeladen zonder contact en zo meegenomen zonder dat daarbij het frame ook verplaatst hoeft te worden. Altijd mogelijkheden om de dynamiek in de ruimte te veranderen!

Werp een blik op productie tekeningen van Gaku en meer op de website van FLOS, klik hier!

Gako - Nendo - Flos Gako - Nendo - Flos  

Moschino - Jeremy Scott - Kartell

Moschino en Kartell vinden elkaar in een bijzonder project

Wie kent deze niet? De Moschino beren zijn al tijden een begrip en worden wereldwijd herkent. Je vindt ze terug in allerlei projecten en designs van het gelijknamig Italiaanse modehuis. De nieuwste samenwerking op het gebied van de eigentijdse beer is er een met Kartell. Zij vonden elkaar in speels design met een kleurvol overkomen. De uitkomst mocht er dan ook zijn. De Moschino Toy tafellamp is een feit.

Het leuk en vrolijke ontwerp bewijst dat de designindustrie ontzettend veelzijdig is. De welkome toevoeging van de iconische teddybeer als lamp verbreedt eens te meer de magie van de beer.

Denk je nou bij jezelf ‘Ja, ik wil dat deze vriendelijke teddy mij voortaan van licht voorziet?’. Klik dan hier en pre-order gemakkelijk op de site van Kartell.

 

Moschino - Jeremy Scott - Kartell  Moschino - Jeremy Scott - Kartell Moschino - Jeremy Scott - Kartell

Flowerpot lamp - Verner Panton - Tradition

Flowerpot lamp beleeft zijn jubileum bij &Tradition

Alweer 50 jaar geleden deed de Flowerpot lamp zijn intrede in de designwereld. En na een halve eeuw vol aandacht en lofbetuigingen is het einde nog niet in zicht. De experimentele lamp van ontwerper Verner Panton bleek een ‘front runner’ te zijn te midden van Danish Design. Geen gemakkelijke opgave gezien de enorme hoeveelheid topdesign uit het Scandinavische land.

Sinds 2010 maakt de Flowerpot deel uit van het in Kopenhagen gevestigde designhuis &Tradition. En zij hebben, om het jubileum extra kracht bij te zetten, een nieuwe kleuren collectie uitgebracht. Zo zet dit Deense icoon wéér een stapje vooruit.

Neem snel een kijkje op de website van &Tradition naar deze in 1968 ontworpen lamp. Klik hier!

Flowerpot lamp - Verner Panton - Tradition Flowerpot lamp - Verner Panton - Tradition Flowerpot lamp - Verner Panton - Tradition

 

w182Pastille - Wästberg - Sam Hecht + Kim Colin

w182 pastille is Wästbergs dynamische oplossing

Wij leven in een tijden waar de tendens snel kan veranderen. Allerlei invloeden zorgen voor verandering en ook design wordt dynamischer. Ontwerpers Sam Hecht en Kim Colin hadden dit in de smiezen en haalden er zelfs hun inspiratie vandaan. Kleinere werkplekken zorgen voor andere eisen en met w182 Pastille spelen ze daarop in. De lamp, geproduceerd voor Wästberg, is speels en veelzijdig. Neemt daarbij weinig ruimte in en heeft veel bereik. Het optimaliseren van de werkruimte is begonnen!

W182 Pastille is een schijfvormige lamp met een diffuus lichtoppervlak. De in allerlei richtingen draaibare schijf zorgt voor extra lichtfocus waar die het hardste nodig is. Dit is gekoppeld aan een warme uitstraling én de gun factor neemt nog extra toe.

Pastille is namelijk ook een duurzaam geproduceerde lamp. Ruim meer dan de helft van het ontwerp is van biologisch geproduceerde of gerecycled materiaal gemaakt. Hulde!

 

Meer weten? Klik hier voor meer informatie over deze designlamp!   

Ook de moeite waard zijn de designlampen van Lightbrands. Onze partner doet óók mee met Black Friday dus scoor nu extra hoge kortingen!

w182Pastille - Wästberg - Sam Hecht + Kim Colin w182Pastille - Wästberg - Sam Hecht + Kim Colin w182Pastille - Wästberg - Sam Hecht + Kim Colin

Spotnik - Van Tjalle en Jasper

Spot-nik is de bijzondere verschijning van Van Tjalle en Jasper

Op het gebied van innovatie in design heeft Nederland nogal wat ijzers in het vuur. Eén van de ijzers van Dutch Design is het ontwerpersduo Van Tjalle en Jasper. Sinds 2012 vormen zij een succesvol tweetal waarbij zij elkaar uitstekend aanvullen. Een mooi voorbeeld van deze samenwerking is vloerlamp Spot-nik. Onderdeel van een lampenserie die gekenmerkt wordt door zijn bijzondere verschijning.

Uit MDF-hout (Medium-Density-Fibreboard) gemaakt, is de Spot-nik onderdeel van een bijzonder productie proces. Hierbij zijn de houten platen door middel van een laser gesneden. Voor het snijden worden de platen al met een verf op basis van gekookte lijnzaadolie bewerkt. Hiermee is de kleur al reeds toegevoegd en blijft er na het snijden een bijzondere textuur zichtbaar. De lamp is verkrijgbaar in 3 kleuren, Aged Pink, Dirty Mint en Soft Grey.

Van Tjalle en Jasper staan met hun ontwerpen bekend om hun minimalistische en originele vormgeving. Maar hiernaast hebben zij nog een belangrijke pijler. ‘Cool stuff, honest prices’, is het motto waarmee het duo design aanvliegt. Zo kan iedereen ervan genieten!

Heeft deze lamp jouw interesse gewerkt of ben jij benieuwd naar de gehele serie? Onze partner Fonq.nl heeft ze. Klik hier    

Spotnik - Van Tjalle en Jasper Spotnik - Van Tjalle en Jasper Spotnik - Van Tjalle en Jasper

 

Edison the Petit - Fatboy - Kersteditie

Edison the Petit is Fatboy’s Kerstverlichting

Eén van de voordelen van Edison the Petit is natuurlijk het verwisselbare kapje. Dat daarop voort geborduurd wordt, is best logisch. De manier waarop is dan weer geheel des Fatboy’s.

Met 2 verschillende soorten lampenkapjes, namelijk de Cooper Cappies en de Tree Toppers, transformeert jouw Edison in een hippe Kerstvariant. Binnen deze 2 soorten zijn er 24 verschillende Kerstdesigns beschikbaar. Oók over de namen heeft het dit jaar jubilerende merk weer bijzonder goed nagedacht. Met o.a. namen als Hertstikke Mooi, Dirty Fold Man en Kerst-Koor-ballen, kan een lach niet altijd onderdrukt worden. Alleen daarvoor ben je al bijna verplicht een kijkje te nemen.

Naast deze leuke invalshoeken valt de praktische kant ook niet weg te denken. De LED-lamp van de draadloze Edison the Petit gaat tot wel 20 uur mee zonder op te laden. Hiermee worden jij en je huisdier eens niet getackeld door de meterslange Kerstverlichting. En de ‘boom’ zelf is ook huisdier vriendelijk. Als je dan nog eens meeneemt dat er geen boom gekapt hoeft te worden én er dus niet duizenden naalden opgeruimd dienen te worden, begint de overweging serieuze vormen aan te nemen.

Vanaf 1 november zijn de Christmascappies verkrijgbaar op Fatboy.nl en let dus vooral ook even op de soms hilarische namen.

 

Bij onze partner Fonq.nl zijn kapjes voor the Petit ook in veelvoud te verkrijgen, klikt u hier!

Edison the Petit - Fatboy - Kersteditie Edison the Petit - Fatboy - Kersteditie Edison the Petit - Fatboy - Kersteditie

Tempo - Lievore Altherr - Vibia

Tempo in een ander licht

Eigenlijk hadden wij vorige week al verklapt dat de Tempo serie nogmaals zijn opwachting zou maken. De prachtige collectie die Lievore Altherr ontwierp voor Vibia was te omvangrijk voor één bericht. Ditmaal richten wij ons echter geheel op de hanglampen.

Met drie verschillende ontwerpen brengt Lievore veel diversiteit aan in de mogelijkheden om Tempo met een ruimte te verenigen. Als een soort van juwelen van een ruimte, speelt de verlichting van de ontwerper een bijzondere rol. De ovale, diamant en disc-vormige ontwerpen brengen transparantie aan en verhogen, zonder teveel op de voorgrond te treden, de aankleding van menig locatie.

De collectie bestaat geheel uit LED-lampen en daarmee aardig toekomst proof.

 

Méér verlichting van Vibia zien? Kijk rustig een verder bij onze partner Fonq.nl

Tempo - Lievore Altherr - Vibia  Tempo - Lievore Altherr - Vibia Tempo - Lievore Altherr - Vibia

Tempo - Lievore Altherr - Vibia

Tempo verlichting spreekt tot de verbeelding

De lampenbazen van het Catalaanse Vibia brengen nieuw design uit Barcelona. Met de nieuwe lampencollectie Tempo trekt ontwerper Lievore Altherr wereldwijd de aandacht. Voor zijn serie gebruikte Lievore LED-verlichting als uitgangspunt.

Bij de Tempo muurlamp is er keuze uit een korte en lange verstelbare arm. Oók zijn er 3 verschillend geblazen lampen koppen. Je kan kiezen uit ‘the disc lamp, the diamond lamp en the milkglass oval lamp’. Allen gezegend met een strak design en aansprekende uitstraling.

Overigens zijn er ook een hanglamp varianten in de collectie. En ook deze zijn het bekijken waard en zouden zomaar later voorbij kunnen komen.

Tempo - Lievore Altherr - Vibia Tempo - Lievore Altherr - Vibia

Tempo - Lievore Altherr - Vibia

Vipp 523 Wall lamp

Vipp verlichting voor de donkere dagen

De hybride muurlamp 523 van Vipp denkt aan de toekomst. Hiermee speelt men bij Vipp in op de verwisselbare LED-lamp. Eén mooie gedachte voor de lamp die zich verder onderscheidt met het creëeren van een intieme helderheid. Of zoals Morten Bo Jensen, hoofd ontwerper bij Vipp, beschrijft ‘De geperforeerde lampenkappen en het mat glas zorgen voor een zacht, uitgebalanceerd omni licht, terwijl de organisch gevormde details zorgen voor een zachtheid in het industriële materiaal’.

Verder is de lichtbron van 523 gemakkelijk te richten op de locatie van gebruik, door middel van zijn beweegbare arm en draaibare kop. Héél handig!

Vipp 523 Wall lamp Vipp 523 Wall lamp Vipp 523 Wall lamp