Eigenwijze kleuren voor eigenwijs lampje

Binic van het Italiaanse merk Foscarini is zonder twijfel het meest eigenwijze lampje dat in jaren is gemaakt. Het ontwerp van Ionna Vautrin uit 2010 is sinds kort verkrijgbaar in nieuwe trendy kleuren.

Compact, grappig en overal toepasbaar: Binic is een tafellampje met karakter. De Franse ontwerpster Ionna Vautrin liet zich inspireren door de gelijknamige vuurtoren aan de Bretonse kust. Het lampje doet haar bovendien denken aan een windvaan op een schip. Net als bij een vuurtoren, richt het lampje zijn licht naar beneden, waardoor het zorgt voor intiem licht. ‘Ik liet me inspireren door de nautische wereld, maar gaandeweg kreeg het lampje steeds meer persoonlijkheid’, vertelt Vautrin. Binic is het resultaat van een concrete opdracht van Foscarini aan Vautrin. Ze werd gevraagd een makkelijk verplaatsbaar lampje te ontwerpen dat uitnodigt om het iemand cadeau te geven.

Binic is- naast de zes bestaande kleuren- nu verkrijgbaar in de nieuwe tinten wit, roze, aquagroen, blauw, geel en grijs.

DESIGNINFO-Foscarini-Binic3 DESIGNINFO-Foscarini-Binic2