Eigenzinnige lamp GrillO van Petite Friture

Het was een tijdje een beetje stil bij het eigenwijze Franse designmerk Petite Friture. Maar nu de crisis voorbij lijkt te zijn presenteren ook zij weer nieuwe producten waaronder het eigenzinnige lampje GrillO. Gelukkig maar.

Petite Friture is zo’n merk dat niet de gemakkelijkste weg zoekt. Alles draait om om de vorm en de esthetiek. Vaak hebben je ogen wat tijd nodig om aan de ontwerpen uit de collectie te wennen. Niet verwonderlijk dus dat het merk het in de crisisjaren lastig had.

Maar na de relatieve stilte kondigt het merk nu drie nieuwe producten aan die ouderwets even tijd nodig hebben. Zo brengen ze bijvoorbeeld onder het motto ‘alle muren hebben oren’ een sierbord voor aan de muur uit waarin in reliëf twee konijnenoren zitten. Je vraagt je toch echt even af wat hier nu mee moet…

Iets gemakkelijker is het lampje GrillO van de hand van Elise Fouin. Hoewel, een lamp is het niet echt. Het is vooral een manier, zo zeggen ze het zelf, om van een lelijke gloeilamp een mooie eclips voor aan de muur te maken.

Verkrijgbaar in drie kleuren.

DESIGNINFO-PetiteFriture-Grillo2 DESIGNINFO-PetiteFriture-Grillo1