Curtain

Lichtgordijn Curtain

Het Spaanse merk Vibia is in Nederland relatief onbekend, maar wie er eenmaal kennis mee heeft gemaakt gaat heel anders over verlichting nadenken. Het nieuwe lichtsysteem Curtain is daarvan een goed voorbeeld.

‘Light is creation’ zeggen ze bij Vibia. Dat betekent in de praktijk dat het ontwerp van verlichting verder gaat dan zomaar een mooi lampje ontwerpen. Zo denken ze heel goed na over hoe verlichting ons in het dagelijks leven kan ondersteunen en hoe natuurlijk licht zo goed mogelijk kan worden nagebootst. Ze laten zich overal door inspireren. Bijvoorbeeld door muziek (bij de Wire Flow) of het heelal (met lamp Cosmos).

De nieuwste toevoeging aan de collectie is Curtain. Dit ontwerp van Arik Levy gaat verder dan een lamp. ‘Het is licht, maar het is ook ruimte en architectuur. Een toolbox waarmee je kan inspelen op wat je wilt in een kamer’, zegt de ontwerper.

In Curtain wordt direct licht gecombineerd met een verticale diffuser. Hiermee kun je verschillende zones in een ruimte uitlichten en spelen met diepte. De stof waarvan de lamp is gemaakt reflecteert het licht en geeft verschillende schaduwen, kleurtinten en de textuur van de stof geeft een trapsgewijs verticaal licht.

Mix en match met verschillende formaten en puzzel zo een unieke lichtcompositie. Je kunt er een kroonluchter van maken voor boven de tafel maar Curtain doet het ook heel goed als statement boven bijvoorbeeld een werkplek of een receptie.

Lichtgordijn Curtain