Neonlicht

Maak een opvallend statement in het interieur met een led neonlamp van Qazqa. Interieurblogger Zilverblauw zorgde voor het ontwerp van vier verschillende lampen.

Blogger Anki Wijnen en haar man Casper Boot lieten 12 jaar geleden een neonlamp met het woord ‘Liefde’ met de hand maken. De lamp werd populair op haar blog Zilverblauw. Het was echter vanwege het maat- en handwerk een nogal kostbare bezigheid om neonlampen te maken. De Nederlandse verlichtingsproducent Qazqa pikte dit op en zorgde ervoor dat de lampen voor een consumentenprijs te koop zijn. Niet in de roze variant die Zilverblauw zelf heeft, maar in wit uitgevoerd om hem voor een breder publiek toegankelijk te maken. ‘Verder is hij 1 op 1 gelijk aan die je van Zilverblauw kent’, zegt Anki Wijnen.

Het Zilverblauw-duo ontwierp naast ‘Liefde’ nog drie nieuwe lampen in de collectie Qazqa X Zilverblauw: een roze hart voor een kloppend hart in ieders huis,  een bliksemschicht voor een stoere jongenskamer of sals kunstobject in de woonkamer en een halve maan in zacht blauw voor de wat rustigere types.

De led- neonlampen worden geleverd met een dimmer waarmee ook verschillende lichteffecten ingesteld kunnen worden. Er zitten gaatjes in het plexiglas waarop de lamp is gemonteerd, waardoor de lamp eenvoudig aan de muur gehangen kan worden.

Qazqa Qazqa