Talent verloochent zich niet: Iris door Neo/Craft

Sinds de Berlijnse ontwerper Sebastian Scherer besloot zijn ontworpen onder een eigen meubelmerk Neo/Craft uit te brengen grossiert hij in designawards. Zijn eerste ontwerp, lamp Iris, komt twee jaar na de eerste presentatie eindelijk beschikbaar. Gelukkig maar.

Sebastian Schrerer werkt al sinds 2004 in Berlijn als interieurontwerper. In 2014 besloot hij zijn Iris lamp als prototype aan de wereld te tonen. Het leverde hem direct de Lexus Design Award op. Daarop besloot Schrerer een nieuwe weg in te slaan en startte zijn eigen meubelmerk Neo/Craft. Schrerer probeert continu te werken op de scheidslijn tussen technische innovatie en vakmanschap.

Na lamp Iris is de collectie is inmiddels aardig uitgebreid en bijna alle ontwerpen die hij presenteerde vielen in de prijzen. Zoals bijvoorbeeld de Isom Oblong: een koffietafeltje dat zo is vormgegeven dat de diamantvorm vanuit een bepaalde hoek ineens lijkt te veranderen in een perfecte kubus. Maar goed, bekijk vooral deze PDF met daarin de gehele debuutcollectie.

Tot nog toe was Lamp Iris echter nog niet verkrijgbaar. De lamp bleek lastig in productie te nemen omdat de techniek, een oled lamp, moeilijk te combineren was met de glazen bol. Het is echter gelukt en vanaf januari 2016 is de schitterende glazen bol te bestellen.

DESIGnINFO-NeoCraft-Iris4 DESIGnINFO-NeoCraft-Iris3 DESIGnINFO-NeoCraft-Iris2