Uturn - Michael Raasch - Pode

Uturn – Michael Raasch – Pode

In Keulen verraste Pode met introductie van bescheiden verlichtingscollectie allemaal van de hand van de Duitse ontwerper Michael Raasch. Uturn, lamp en bijzettafel inéén, viel het meeste op.

Pode is al ruim tien jaar lang een merk van het Limburgse Leolux. Met een wat jongere en vlotte uitstraling was het merk vorig jaar toe aan de internationale introductie. Dit jaar zette het merk onder leiding van art-directors Claire en Roderick Vos de volgende stappen. Naast nieuwe meubels viel vooral de lichtcollectie op.

Michael Raash, die eerder al werkte voor Ligne Roset en E15, tekende voor alle ontwerpen. Lamp Pom is, dankzij een klein bol lampje dat in meerdere richtingen kan worden gedraaid, prima als leeslamp. Hood is een schattig sfeerlampje met een voetje en een los kapje, dat leverbaar is in vier kleuren.

De decoratieve Uturn tenslotte is zowel lamp als bijzettafel. De rond gebogen constructie eindigt aan een zijde in een tafelblaadje. Daarboven zweeft een subtiel armatuur dat het tafelblad verlicht, met alles wat erop ligt.

Lighting collection by Michael Raasch for Pode Uturn - Michael Raasch - Pode