Verlichting neem je mee met Weltevree

Dat verlichting veelal nog plaatsgebonden is inspireerde ontwerper Floris Schoonderbeek tot het creëren van mobiele verlichting. Vooral omdat verlichting niet per se voor een doel gebruikt dient te worden maar op meerdere manier inzetbaar moet zijn. Uit dit gedachtegoed kwam een multi-functionele lamp genaamd Guidelight.

Guidelight ziet er een beetje uit als de moderne variant van een middeleeuwse lantaarn. Dit komt voornamelijk door de beugel boven de lampkop die ervoor zorgt dat deze gemakkelijk te vast te houden valt. Eigenlijk grijpt Floris hiermee terug naar dat tijdperk omdat toen mobiel licht geen uitzondering op de regel was. Want naast de lantaarn was er natuurlijk ook de fakkel die men na mobiel gebruik in een houder kon zetten.

Nu wordt Guidelight omschreven als zaklamp die na mobiel gebruik verder dienst doet als sfeervolle verlichting op locatie. De essentie van de lamp is het licht niet te verspillen maar het precies te gebruiken op de manier waarop het nodig is. Om hieraan te voldoen zitten er verschillende standen op die zich perfect aanpassen aan waar de situatie en gebruiker om vraagt; werklicht, zaklamp, sfeerlicht en een dimfunctie. Als LED-lamp gaat deze op de hoogste stand 10 uur mee en op de laagste maar liefst tot 150 uur en valt eenvoudig weer op te laden via micro-USB.

Deze leuke manier van terugpakken naar een ver verleden geeft ook nog eens een bepaald gevoel van avontuur en vrijheid. Niet slecht voor een lamp! Vind je dit wat, kijk dan vooral zelf even bij Weltevree.

Schermafbeelding 2016-04-06 om 15.15.41 Schermafbeelding 2016-04-06 om 15.15.11